Hoe heel je een gebroken hart? Dit is het geheim

Hoe heel je een gebroken hart? Dit is het geheim Hoe heel je een gebroken hart? Dit is het geheim Hoe heel je een gebroken hart? Dit is het geheim

We krijgen er allemaal wel een keer mee te maken: een gebroken hart. Maar hoe lijm je de scherven weer tot een sterker geheel? In deze TED-talk geeft psycholoog Guy Winch advies.

Volgens Winch reageert ons brein vaak op dezelfde manier op deze liefdespijn: we idealiseren onze ex-geliefde en zoeken wanhopig naar antwoorden op onze vragen – ook al vinden we die zelden. En al zoeken we wanhopig naar afleiding, toch kan het kleinste detail een herinnering naar boven brengen: een melodie die voorbijkomt op de radio, de fietsroute die naar het huis van de ander leidt of een geur die je meteen weer terugbrengt in het verleden.

Maar hoe kom je deze gevoelens te boven? De Amerikaanse Psycholoog Guy Winch schreef er een boek over genaamd: ‘How To Fix A Broken Heart’. In deze TEDtalk deelt hij de sleutel tot het helen van je hart – om zo weer ruimte te creëren voor een nieuwe liefde in je leven.

https://www.ted.com/talks/guy_winch_how_to_fix_a_broken_heart?utm_campaign=social&utm_medium=referral&utm_source=facebook.com&utm_content=talk&utm_term=humanities#t-729101

Volgend artikel
Hoe verander je van geliefden in vredelievende exen en ouders?
Hoe verander je van geliefden in vredelievende exen en ouders?