Heb je het gevoel dat je uit balans bent? Deze meditatie helpt

Heb je het gevoel dat je uit balans bent? Deze meditatie helpt Heb je het gevoel dat je uit balans bent? Deze meditatie helpt Heb je het gevoel dat je uit balans bent? Deze meditatie helpt

Wat te doen als je uit evenwicht bent? De Sa ta na ma-meditatie uit de kundalini yoga kan je helpen om in balans te komen.

Deze meditatie wordt gezien als de belangrijkste meditatie voor vrouwen. Yogi Bhajan zei: als er maar één meditatie is die je kunt doen – doe dan deze!

  • Zoek een zachte ondergrond uit, maar liever niet je bed (je lichaam associeert die plek met slapen).
  • Je ligt op je buik, met je kin op de grond en je armen langs je lichaam, met de handpalmen omhoog.
  • Concentreer je in gedachten op de mantra sa ta na ma (klinkt als ‘saa taa naa maa’). Het aandachtig luisteren naar de klanken heeft hetzelfde effect als ze mentaal citeren.
  • Bij de vier klanken duw je achtereenvolgens zacht het topje van je wijsvinger, middelvinger, ringvinger en pink tegen het topje van je duim; houd steeds deze volgorde aan.
  • Focus op de klanken. Sa staat voor oneindigheid en de kosmos, ta voor het leven, na voor vergankelijkheid en ma voor wedergeboorte en opstanding. Het is belangrijk om rustig en gefocust te blijven ademhalen. Het is aan te raden om de meditatie minstens 11 minuten te doen, en het liefst meerdere dagen achter elkaar.

Meer lezen over meditatie?

Mediteren maakt gelukkiger: 5 redenen.

Bewaren

Nieuw: Happinez Zomerboek

Trakteer jezelf deze zomer op heel veel leesplezier met het Happinez Zomerboek. Met maar liefst 208 pagina’s vol fijne inzichten, puzzels, een yoga-zomerhoroscoop, schrijfoefeningen en meer.

Bewaren

Volgend artikel
8 manieren om in het hier en nu te zijn
8 manieren om in het hier en nu te zijn