Rituelen: zo blijf je in balans (als het leven tegenzit)

Rituelen: zo blijf je in balans (als het leven tegenzit) Rituelen: zo blijf je in balans (als het leven tegenzit) Rituelen: zo blijf je in balans (als het leven tegenzit)

Ga je door een moeilijk tijd? Met deze rituelen blijf je in balans en geef je jezelf wat je écht nodig hebt.

Moeilijke gebeurtenissen kunnen ervoor zorgen dat onze dagelijkse routine wordt verstoord. We verliezen houvast terwijl er tegelijkertijd meer van ons wordt verwacht, fysiek, mentaal of emotioneel. Terwijl het juist de routine en stabiliteit is die je kan helpen om te gaan met onzekere tijden (zoals de corona-crisis), diepe gevoelens, verlies of verdriet.

Deze rituelen helpen je voor jezelf te zorgen als het leven even tegenzit. Zodat je niet hoeft te vluchten in afzondering, in to-do lijstjes of overvloed. En je echt aanwezig blijft bij dat wat jouw aandacht vraagt. Voor jezelf en voor je geliefden.

1. Schrijf jezelf een brief

Stel je voor dat het een jaar later is en je terugkijkt op dit moment. Je één jaar oudere zelf schrijft je een brief vol moed, liefde en hoop. Ze weet dat je het nu moeilijk hebt, maar dat je sterk bent en er wel komt. Schrijf alles op dat in je opkomt, wat je voelt dat jouw toekomstige zelf je blijkbaar wil vertellen. En steek jezelf een hart onder de riem.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

2. Masseer jezelf met olie

Door jezelf in de ochtend of avond te masseren met olie heel je jezelf. Je geeft jezelf liefde en besteedt aandacht aan je lijf, waarin emoties en oud zeer ligt opgeslagen. Jezelf masseren is een vorm van dankbaarheid voor je lichaam dat jou door dit leven beweegt. Dat jou in staat stelt liefde te tonen en mooie dingen in de wereld te zetten. Door jezelf te masseren kom je beter in contact te staan met je lichaam en vang je haar intuïtieve signalen sneller op. Masseren kan gewoon met olijf-, sesam-, of kokosolie, of met een speciale massageolie

3. Maak van tenminste één maaltijd een ritueel

Haal dat mooie servies voor ‘speciale gelegenheden’ uit de kast, zet bloemen op tafel en steek kaarsjes aan. Speel rustige muziek op de achtergrond als je dat fijn vindt, maar verdere afleiding is niet nodig. Dus geen TV, boek of tijdschrift. Voordat je begint met eten haal je diep adem en bedenk je waar je je dankbaar voor voelde die dag, die week of het afgelopen jaar. Haal nog een keer diep adem en eet je maaltijd langzaam. Geniet ervan.

4. Maak een vision board voor het komende jaar

Plak je board (of groot wit vel) helemaal vol met alles wat jouw inspireert voor het komende jaar. Hoe wil jij je de komende maanden voelen? Wat inspireert jou om je zo te voelen? Plak mooie plaatjes en quotes op die jou aan dit gevoel herinneren. Juist het maken van een fysiek vision board (in plaats van Pinterest) maakt dit een helend ritueel. Je bent met je handen bezig en stopt tijdens het knippen en plakken al je intenties voor heling in het vision board. Maak dit proces zo gek of eenvoudig als bij jou past, met of zonder glitters, stickers en gelpennen.

Meer Happinez?

Volgend artikel
Gift of Gratitude-meditatie: laat je hart volstromen met dankbaarheid
Gift of Gratitude-meditatie: laat je hart volstromen met dankbaarheid