Om rustig te worden

Om rustig te worden Om rustig te worden Om rustig te worden

Dit poefje is bedoeld om op te mediteren, maar het heeft zoveel mooie eigenschappen dat je ook rustig wordt door er alleen naar te kijken.

Lotuspoefje. Klinkt dat niet als iets om heel erg blij van te worden? Het woord ‘Lotus’ roept al mooie gedachten op. De lotus wordt in het hindoeïsme gezien als een heilige bloem, omdat ze in de modder groeit. Vieze, stinkende modder, en daar komt dan zo’n prachtige witte bloem uit omhoog, die zich soms metershoog verheft. Een prachtig motief, vonden we, voor dit meditatiepoefje. Want gaat het daar bij het mediteren niet ook om? Dat je vanuit het aardse gedoe je gedachten helder probeert te krijgen?

Hand– en voetwerk

En als je je gedachten niet stil krijgt, denk dan aan het verhaal van het poefje. Het is gemaakt in de Kathmandu-vallei. Het spinnen van de katoendraden en het weven van de stof gebeurt in kleine huisateliers, op ambachtelijke weefgetouwen. Het naaien van het poefje gebeurt in een grotere werkplaats, waar zo’n twintig vrouwen werken. Ze zetten de lotus op het poefje met een borduursteek, en daarvoor gebruiken ze de elektrische naaimachine. De rest van het poefje wordt in elkaar gezet op trapnaaimachines. Klinkt ouderwets, maar in deze regio zijn die machines juist handig – als dan een keer de elektriciteit uitvalt, kun je gewoon doorwerken. 

Boekweit om te aarden

Nu even het poefje zelf. Het wordt in Nederland gevuld met boekweitdoppen – een ecologische kussenvulling die veel wordt gebruikt voor meditatiekussens. Daar zijn boekweitdoppen namelijk ideaal voor, want ze reguleren vocht, zorgen voor een ‘ademende’ vulling en bieden een goede ondersteuning voor je wervelkolom. Ze zorgen bovendien, als je daar gevoelig voor bent, dat je een goed contact hebt met de aarde. Wil je een iets lager of zachter poefje, dan haal je er wat boekweitdoppen uit.

Tot 50% korting: Sieraden Stock Sale Happinez x A Beautiful Story

De Stock Sale is nú live. Meld je aan en krijg toegang tot 50% korting op geselecteerde, tijdloze sieraden.

It sparks joy!

Op het poefje zit een handgreep, zodat je het gemakkelijk kunt verplaatsen. Maar dat hoeft niet: hij zit immers ook heerlijk als je níet aan het mediteren bent. Voor kinderen is het een heerlijk poefje om mee te spelen (tip: de hoes is wasbaar). En je kunt er ook gewoon naar kíjken. Dan staat het poefje daar stilletjes joy te sparken, in een hoek van je kamer, als een van de kleine dingen om blij van te worden. Af en toe er gewoon even naar kijken. En vreugde is een vorm van meditatie. Toch?

De meditatiepoef Lotus en Tree of Life vind je in de Happinez webshop

Volgend artikel
Wegdromen
Wegdromen