Ontdek de symbolische kracht van deze bloemen

Ontdek de symbolische kracht van deze bloemen Ontdek de symbolische kracht van deze bloemen Ontdek de symbolische kracht van deze bloemen

Bloemen doen iets met ons. Ze maken blij, brengen rust, vullen de ruimte met krachtige en liefdevolle energie en dragen vaak een mooie betekenis. Ontdek hier vier prachtige bloeiers waarmee je symbolisch gezien altijd iets moois in een vaas zet of weggeeft. 

Lisianthus: waardering en dankbaarheid

De lisianthus (ook wel eustoma genoemd) heeft een steel waar op speelse wijze meerdere bloemen uit groeien. De bloem heeft dus een bron met meerdere vertakkingen en staat in die zin voor verbinding. Mar het echt symbool voor lisianthus is waardering en dankbaarheid. De perfecte bloem dus om weg te geven om iemand te bedenken, voor bijvoorbeeld een fijne vriendschap.

Freesia: onvoorwaardelijke liefde

De beeldschone freesia staat voor harmonie in liefde. Als je iemand een freesia geeft, bedank je diegene voor het openen van zijn of haar hart voor jou. Onvoorwaardelijke liefde is het thema van deze bloem; een vorm van liefde die niet voor iedereen even toegankelijk is. De freesia is de uitgelezen huwelijksboekettenbloem.

Lelie: innerlijke transformatie

De lelie groeit vanuit de modder en staat in die zin symbool voor het leven in zowel schaduwrijke als lichte momenten. Met de lelie steek je iemand een hart onder de riem in een moeilijke tijd en geef je aan hoeveel waardering je hebt voor iemands kracht. Een bloem die wordt geassocieerd met dood, rouw en verlies, maar ook en vooral prachtig symbool staat voor innerlijke transformatie.

Tulpen: liefde en verbinding

Tulpen zijn symbolisch gezien altijd fijn om op tafel te hebben óf om cadeau te geven. Ze staan net als de roos voor ware liefde. Daarbij kan de kleur nog een klein verschil maken. Zo zijn witte tulpen passend als je iemand om vergeving wil vragen. Rode tulpen staan voor liefde en verbinding en gele tulpen voor vrolijkheid en blijdschap. En dan heb je ook nog roze (geluk), oranje (enthousiasme) en paarse tulpen (rust en spiritualiteit).

Wenstulpen voor een mooi doel

Om de lente te vieren en positiviteit te verspreiden, kun je zaterdag een (digitaal) bosje Make-A-Wish tulpen bestellen. Zij lanceren zaterdag 20 maart voor één dag een eigen pop-up tulpenwinkel in De Beurs van Berlage in Amsterdam. Via de app van Thuisbezorgd.nl kun je voor één symbolische euro een bosje, van de naar Make-A-Wish vernoemde ‘wenstulpen’, laten bezorgen in Amsterdam. Daarnaast lanceert Make-A-Wish ook een speciaal AR tulpenfilter op Instagram, zodat je ook buiten Amsterdam kunt genieten van de kracht en positiviteit van een bosje tulpen.

Kracht en positiviteit

Hanneke Verburg, algemeen directeur Make-A-Wish Nederland: ‘De ernstig zieke kinderen waar wij de allerliefste wensen voor vervullen weten als geen ander hoe het is om in thuisisolatie en met beperkingen te leven. We hopen met het bezorgen van deze prachtige tulpen de kracht en positiviteit die een wensvervulling onze wenskinderen geeft, door te kunnen geven en Nederland op te vrolijken.’

Meer informatie over de actie is te vinden op www.makeawishnederland.org/tulpenactie

Volgend artikel
Wolven zijn wijzer dan je denkt, en dit is wat je van ze kan leren
Wolven zijn wijzer dan je denkt, en dit is wat je van ze kan leren