Op reis met Martijn: De stranden van de Zwarte Zee

Op reis met Martijn: De stranden van de Zwarte Zee Op reis met Martijn: De stranden van de Zwarte Zee Op reis met Martijn: De stranden van de Zwarte Zee

Designer Martijn Doolaard geniet van het gevoel van onderweg zijn. Dus pakte hij zijn fiets en reed van Amsterdam door naar Iran, Kirgizië en Singapore en hield een blog bij over zijn belevenissen.

 

Dag 48 – 3075km – Kamchia, Bulgarije

Van de Noordzee tot aan de Zwarte Zee. Ik sta aan het uiteinde van Europa en het geeft een geweldig gevoel om dit met de fiets bereikt te hebben. Tijdens de laatste dagen door Bulgarije gebeurde er weinig. Ik was vooral op de snelweg dus maakte wat langere dagen.
Het heeft iets magisch om de nacht aan de zee door te brengen. Als de zon ondergaat  aan de horizon komt er een kleurenspel tot leven dat ik nog nooit gezien heb; van paars, roze, oranje, groen naar blauw.

Tot 50% korting: Sieraden Stock Sale Happinez x A Beautiful Story

De Stock Sale is nú live. Meld je aan en krijg toegang tot 50% korting op geselecteerde, tijdloze sieraden.

Ik heb het strand voor mezelf. Er is niets anders dan het geluid van de golven en het koude zand onder mijn voeten. Totale rust. Om 6.30 sta ik samen met de zon op en neem een duik. Een vers gezet kopje koffie, yoghurt en noten en gedroogde vruchten zijn mijn ontbijt. Vervolgens pak ik rustig de tent en laad alles op de fiets. Een dagelijks ritueel wat ik al meer dan een maand doe. Rustig aan nu, zuidelijk langs de stranden van de Zwarte Zee.

Op naar mijn volgende doel, Istanbul.

De complete route die Martijn fietste, van Amsterdam naar Singapore

De complete route die Martijn fietste, van Amsterdam naar Singapore

Uit het boek: “One Year on a Bike” van Martijn Doolaard. Nieuwsgierig naar Martijn’s avontuur? Bestel het fotoboek over zijn reis op Kickstarter. Bekijk hier een filmpje over dit project:

 

Over auteur
Volgend artikel
Op reis met Martijn: Cay in Istanbul
Op reis met Martijn: Cay in Istanbul