Wat kun je zelf doen om vluchtelingen te steunen? Een overzicht

Wat kun je zelf doen om vluchtelingen te steunen? Een overzicht Wat kun je zelf doen om vluchtelingen te steunen? Een overzicht Wat kun je zelf doen om vluchtelingen te steunen? Een overzicht

Melissa Fleming van het VN-vluchtelingenagentschap geeft in deze TED-talk vluchtelingen een stem door hun aangrijpende verhalen vertellen. Het delen van deze levensverhalen is volgens haar een klein begin, en het is aan ons om de volgende stap te zetten. Wil je weten hoe? Wij delen 4 manieren om vluchtelingen te helpen.

Zo kun je een steentje bijdragen

1. Zet je deur open

Heb je nog een kamer of andere ruimte over die je niet gebruik en beschik je over extra tijd? Dan zou je erover na kunnen denken om een vluchteling een thuis te bieden. Zorg wel dat je goed geïnformeerd bent; via ‘Gast gezin voor vluchtelingen‘ kun je meer informatie vinden én je inschrijven.

2. Vrijwilligerswerk

Jouw unieke pakket van talenten en vaardigheden kunnen het beginpunt zijn van een mooi initiatief.  Ga op onderzoek uit wat er in jouw buurt georganiseerd voor vluchtelingen. Misschien zit er wel iets bij wat goed bij je past.

3. De kleine beetjes maken al het verschil

Zijn bovenste punten geen optie maar wil je wel iets doen? Dan kun je natuurlijk ook altijd een een bedrag doneren – bijvoorbeeld aan Vluchtelingenwerk Nederland.

4. Zamel geld in met vrienden en collega’s

Organiseer samen met je vrienden of je collega’s een evenement waarmee je geld inzamelt voor een goed doel, instantie of om zelf iets moois mee op te zetten.

TED-talk

In onderstaande TED-talk maakt Melissa Fleming duidelijk hoe ontzettend belangrijk het is dat we vluchtelingen blijven helpen. Want wij kunnen voor hen daadwerkelijk een verschil maken. Ze is er dan ook van overtuigd dat onze omgang met vluchtelingen bepalend is voor de toekomst van onze aarde. Bekijk hieronder de volledige TED-tak.

Meer lezen over anderen helpen?

Waarom anderen helpen gelukkig maakt.

Volgend artikel
15 aardige gebaren die je vandaag nog kunt maken
15 aardige gebaren die je vandaag nog kunt maken