Terug naar overzicht

6 tips om contact te maken met je intuïtie

Categorie
6 tips om contact te maken met je intuïtie

Een vorm van direct weten, een ingeving. Je intuïtie kan je veel inzichten brengen over wat je nu écht wilt, maar hoe kom je dichter bij dat onderbuikgevoel? Zes manieren om je innerlijke kompas beter te leren (her)kennen!

1. Ratio vs. gevoel

We zijn geneigd om problemen meteen op te lossen met ons intellect en rationele verstand. Luister de volgende keer dat er iets op te lossen valt, eerst eens naar je onderbuik. Misschien kom je dan wel tot hele andere inzichten en ben je uiteindelijk gelukkiger met je oplossing. Maar let op: ook je verstand heeft een functie en het is de kunst om een goede balans te vinden tussen je hoofd en je hart. Je intuïtie speelt een belangrijke rol, maar niet de enige rol.

2. Kristallen en edelstenen

Edelstenen en kristallen staan bekend om hun helende krachten en sommige stenen helpen je dichterbij je intuïtie te komen. Denk bijvoorbeeld aan de maansteen, labradoriet, aquamarijn, fluoriet, purper toermalijn en amethist. Draag de steen iedere dag bij je, in een sieraad bijvoorbeeld, en profiteer van de krachtige energie.

3. Wegwijzer

Je intuïtie kun je zien als een persoonlijk kompas, deze is dus ook voor iedereen anders. Wil je echt goed leren luisteren naar je intuïtie dan moet je tijd met jezelf doorbrengen. Meditatie kan hier goed bij helpen. Je focust namelijk op jezelf en op je gevoel. Daarnaast is het ook een fijne manier om te ontspannen en adem te halen. Pak dus vaker dat momentje voor jezelf om even lekker in je eigen bubbel te kruipen.

4. Inspiratiekaarten

Met inspiratiekaarten breng je je onderbewustzijn letterlijk in kaart. Gebruik bijvoorbeeld de Inner Compass Cards van Neel van Lierop. Deze kaarten bieden richting, helpen je keuzes te maken en geven inspiratie. De kaarten vormen als het ware een luikje naar je intuïtieve denkvermogen en geven je direct een focuspunt.

Tip: maker Neel van Lierop geeft op 11 en 12 mei 2019 workshops met de Inner Compass Cards op het Happinez Festival.

5. Wat valt je op?

Pak pen en papier en teken of schrijf iets. Helemaal spontaan, zonder na te denken. Wat ontstaat er? En wat zegt dat over jou? Je kunt deze oefening overal toepassen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de wolken, een abstract schilderij of een inspiratiekaart. Als je het vaak doet leer je vanzelf signalen van je onderbewustzijn te herkennen.

6. Ga in dialoog met jezelf

Misschien doe je dit stiekem al: hele gesprekken voeren in je hoofd. Het klinkt wat gek, maar het helpt heel goed om je intuïtie aan te scherpen. Heb je bijvoorbeeld een kleine woordenwisseling gehad op je werk en heb je niet alles kunnen zeggen wat je wilde? Voer het gesprek in je hoofd nog eens en zeg nu wél alles wat je kwijt wilt. Dat mag ook hardop. Vervolgens kun je beslissen of het nog nodig is de woorden tegen de ander te zeggen. Zo niet, vraag jezelf dan eens waarom dat zo is? Waarom dacht je dat je deze woorden had moeten zeggen, maar blijkt dat niet nodig? Waarschijnlijk ontvang je waardevolle inzichten van je intuïtie.

Nog dichter bij je intuïtie komen?

Door anderen gelezen