Lichter leven: ontwikkel je intuïtie

Lichter leven: ontwikkel je intuïtie Lichter leven: ontwikkel je intuïtie Lichter leven: ontwikkel je intuïtie

In vijftien lessen helpen we je op weg naar een lichter en opgeruimder leven. In deze les leer je om te vertrouwen op je zesde zintuig. Want je intuïtie is ook een heel goede tool op je weg naar een lichter leven.

Je intuïtie is je innerlijk weten, het is een onderdeel van je onderbewustzijn. Het zit in je en probeert je altijd te bereiken. Doordat we in onze maatschappij nu eenmaal meer met het intellect werken, is onze intuïtie nogal op de achtergrond geraakt.

Uiteraard is ons gezonde verstand ook heel veel waard: het helpt ons dingen te begrijpen, kennis op te doen, nieuwe vaardigheden te leren, te analyseren en te beredeneren. Maar als je in staat bent om je verstand meer met je intuïtie te laten samenwerken, zal je leven nog meer in flow zijn. Instinctief maak je dan betere keuzes, die je meestal niet eens kunt beredeneren.

Volg je gevoel, want dan maak je betere keuzes

Omdat je onderbewustzijn veel meer registreert dan je bewust waarneemt, bevat het een schat aan bruikbare informatie. Mensen die succesvol zijn, hebben vaak naast een ontwikkeld verstand ook een sterke intuïtie.

Nieuw: Happinez Zomerboek

Trakteer jezelf deze zomer op heel veel leesplezier met het Happinez Zomerboek. Met maar liefst 208 pagina’s vol fijne inzichten, puzzels, een yoga-zomerhoroscoop, schrijfoefeningen en meer.

Sommige mensen hebben van nature al een goed ontwikkelde intuïtie, maar iedereen kan leren er gebruik van te maken. Je intuïtie is ook een heel goede tool op je weg naar een lichter leven. Het is alleen een kwestie van er ontvankelijk voor zijn, jezelf ervoor openstellen. Door meer aandacht te besteden aan wat er eigenlijk in je omgaat, ontwikkel je je intuïtie.

Opdracht 1

Affirmatie: geloof in jezelf
Ga op een kussen op de grond zitten of op een stoel. Blijf enkele minuten rustig zitten en concentreer je op je ademhaling.

Denk vervolgens vol mededogen aan jezelf en spreek bij elke uitademing een affirmatie uit, bijvoorbeeld: ‘Ik geloof in mezelf’, of: ‘Ik accepteer mezelf zoals ik ben’.

Je kunt het effect van je affirmatie versterken door deze elke ochtend bij het wakker worden vijf keer te herhalen, en ís avonds voor het slapengaan vijf keer. En wanneer je het verder maar nodig vindt of wanneer het in je opkomt.

Online training Ayurveda

  • Ontdek de leefstijl die bij jou past

  • 7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer

  • Cadeau: koperen tongschraper

Opdracht 2

Visualisatie: een mooie nieuwe dag
Dit is een fijne visualisatieoefening om de dag mee te beginnen.

Ga op een kussen op de grond of op een stoel zitten. Sluit je ogen en concentreer je enkele momenten op je ademhaling.

Stel je nu voor dat je naar een prachtige zonsopgang kijkt. Voor je ogen zie je de zon langzaam aan de horizon verschijnen en je bewustzijn vult zich met de volle, oplichtende kleuren van de hemel. Bedenk hoe goed het voelt om te leven en getuige te zijn van het begin van een mooie nieuwe dag. Dank de zon voor haar warmte en energie, terwijl je baadt in haar gouden stralen, die je voeden met levenskracht.

Open na enkele minuten je ogen. Je bent nu klaar om de dag positief te beginnen, vol enthousiasme voor wat er komen gaat.

Volgend artikel
Recept voor mangochutney
Recept voor mangochutney