Met deze 3 stappen leid jij een intuïtiever leven

Met deze 3 stappen leid jij een intuïtiever leven Met deze 3 stappen leid jij een intuïtiever leven Met deze 3 stappen leid jij een intuïtiever leven

Je laten leiden door en leven volgens je intuïtie? Prachtig! Je intuïtie volgen geeft rust, voldoening en levensvreugde. Hoog tijd voor een gezondere balans tussen de stem van je ziel enerzijds en ratio, logica en sociaal wenselijk gedrag anderzijds.

Je intuïtie is een krachtig, innerlijk instrument dat bestaat om te kunnen leven volgens de diepste verlangens van je ziel. Keuzes maken op basis van je intuïtie brengt je dichterbij die verlangens en dus bij de manier van leven die jij (bewust of onbewust) écht nastreeft. Toch geldt voor veel mensen dat hun besturingssysteem hen vooral richting de rationele kant duwt. Keuzes maken op basis van je hoofd in plaats van je hart, zeg maar.

Intuïtie wordt dan overschaduwd door ratio, logica en sociaal wenselijk gedrag: zaken die in je brein worden geregeld. De stem van je ziel – en dus je intuïtie – heeft geen toegang tot je brein. Maak je al je keuzes puur op basis van nadenken met je hoofd, dan doe je je ziel tekort. Een gezonde balans tussen ratio en intuïtie is daarom gewenst.

Lisa Campion, psychisch counselor en reiki master, deelde op het online magazine MindBodyGreen drie tips om je intuïtie verder te ontwikkelen, zodat we de verlangens van onze ziel beter tegemoet kunnen komen. Voor een leven vol geluk en voldoening.

Online training Ayurveda

  • Ontdek de leefstijl die bij jou past

  • 7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer

  • Alleen in april: 10,- korting met code VEDA10

1 Luister aandachtig naar je lichaam

Je lichaam vertelt jou precies hoe je je voelt. Zo zijn vlinders in je buik een teken van blijdschap, net als een warm gevoel in je hart of een diepe ademhaling. Terwijl een knoop in je maag, kippenvel of een onrustige ademhaling tekenen zijn van minder fijne gevoelens, zoals angst of boosheid.

Toch zijn deze tekens van je lichaam voor iedereen anders, waardoor het belangrijk is goed naar je eigen lichaam te luisteren. Onderzoek hoe jouw lichaam met je communiceert en via welke kanalen je intuïtie haar stem laat horen. Na een tijdje weet je precies wat die knoop in je maag je probeert te vertellen. Zo kan het wijzen op een verkeerde keuze, nog voordat je je dat met je hoofd had gerealiseerd.

2 Eer je intuïtie door ernaar te handelen (maar niet klakkeloos)

Het is echt waar dat je intuïtie kan ‘opdrogen’ wanneer je haar signalen keer op keer negeert. Het is daarom van belang om deze signalen niet weg te drukken of te bagatelliseren. Neem de ruimte om te ontdekken wat het intuïtieve signaal je probeert te vertellen.

Nu gaat het natuurlijk om een gezonde balans tussen ratio en intuïtie en hoef je echt niet bij élk moment van twijfel, kippenvel of onrust radicaal je leven om te gooien om maar vanuit je intuïtie te gaan leven. De boodschap van je intuïtie is lang niet altijd even helder; het kan soms een tijdje duren voordat je dat onrustige gevoel in de ochtend kunt verklaren.

Online training Intuïtie

  • Je intuïtie als tool voor een lichter leven

  • Kom in contact met je zesde zintuig

  • Video’s en oefeningen inclusief advies van medium Janneke Leber

Waar het om gaat is dat je de signalen serieus en in de gaten houdt in welke richting je intuïtie je probeert te navigeren. Jij bent uiteindelijk degene die bepaalt waar je naartoe gaat. Het mooie is dat je dankzij je intuïtie altijd een persoonlijke raadgever bij de hand hebt. Door jouw intuïtie serieus te nemen – te eren – voed je jouw innerlijk stem en ga je er steeds meer op vertrouwen.

3 Geef jezelf tijd en ruimte

Je hebt vast weleens gemerkt dat als je gedachten maar in je hoofd blijven ronddraaien, het helpt om even iets anders te gaan doen. Wandelen, de was opvouwen, een kopje thee zetten. Je bent dan met je hoofd even ergens anders en je gedachten ordenen zich als vanzelf. Plotseling heb je een eureka-moment, een goed idee, of een creatieve ingeving.

Juist doordat je je gedachten even loslaat en iets anders gaat doen, open je jezelf voor je intuïtie. Jouw innerlijke stem heeft dan de ruimte om met jou te communiceren.

Geef jezelf dus regelmatig een time-out. Mediteer, sport, ga een blokje om, bak een taart, dans, zing, noem maar op. Stop met nadenken en vertrouw erop dat je intuïtie vanzelf van zich laat horen.

Door te luisteren naar je lichaam, te handelen naar je intuïtie en jezelf de tijd en ruimte te geven om ‘uit je hoofd’ te komen, ga je vanzelf intuïtiever leven. Wie weet wat jouw intuïtie voor je in petto heeft!


Meer Happinez?

Over auteur
Eline Hoffman heeft een zwak voor mensen met een mooi, krachtig, inspirerend of ontroerend verhaal. Bewust leven, muziek en gezondheid zijn de zaken waar ze zich het allerliefst in verdiept.
Volgend artikel
Energie bewaken en grenzen stellen naar anderen: zo doe je dat
Energie bewaken en grenzen stellen naar anderen: zo doe je dat