Begin elke dag door een kaart te trekken en leef intuïtiever

Begin elke dag door een kaart te trekken en leef intuïtiever Begin elke dag door een kaart te trekken en leef intuïtiever Begin elke dag door een kaart te trekken en leef intuïtiever

Luisteren naar je intuïtie is makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer volg je je hart, en wanneer word je toch geleid door je omgeving en verwachtingen van anderen? Neel van Lierop merkte een paar jaar geleden dat ze ver van zichzelf verwijderd raakte en helemaal niet meer in touch was met zichzelf. Daarom ontwikkelde ze de Inner Compass Cards, zodat zij (en jij) weer in contact kon komen met haar intuïtie.

Op de redactie van Happinez beginnen we geregeld de dag door een kaart te trekken. Daarom hebben we ze ook toegevoegd aan de Happinez webshop zodat jullie zelf kunnen ervaren hoeveel inzicht ze kunnen geven.

Waarom zou je ze gebruiken?

De kaarten kunnen een fijne houvast zijn voor je persoonlijke groei en zelfreflectie. Als je stiekem verslaafd aan je telefoon bent, je laat leiden door de mening van vrienden of familie of merkt dat je keuzes maakt op basis van ‘hoe het hoort’, kan het zijn dat je niet meer dicht bij je ware ‘ik’ staat.

De kaarten werken als een soort trigger om stil te staan bij je dagelijkse handelingen en je bewust te worden van wat je nou écht diep van binnen voelt. De deck bestaat uit 49 kaarten met universele wijsheid en symboliek die makkelijk toepasbaar zijn op je eigen leven. Het is als het ware aan je onderbewustzijn om de kaarten te ontcijferen en te interpreteren.

Online training Intuïtie

  • Je intuïtie als tool voor een lichter leven

  • Kom in contact met je zesde zintuig

  • Video’s en oefeningen inclusief advies van medium Janneke Leber

Hoe werkt het?

Je kunt de dag beginnen door een kaart te trekken en je zo te laten gidsen gedurende de dag. Maar als je een belangrijke beslissing moet nemen kun je er ook voor kiezen om de kaarten erbij te pakken. Dit is voor iedereen verschillend.

Stap 1
Sluit je ogen en haal een paar keer diep adem.

Stap 2
Houd de kaarten in je hand en wees je bewust van dit moment. Klop op de kaarten met je linkerhand terwijl je je naam zegt, om zo jouw eigen energie in de kaarten te stoppen.

Stap 3
Schud de kaarten met aandacht. Laat je niet afleiden door je omgeving. Je weet vanzelf wanneer je moet stoppen met schudden.

Stap 4
Stel tijdens het schudden een vraag als je dat fijn vindt. Je kunt ook zonder specifieke intentie de kaarten schudden en kijken wat je eruit trekt.

Stap 5
Trek ‘blind’ een kaart. Je intuïtie kiest als het ware de kaart. Je hoeft het niet bij één kaart te laten. Als je intuïtie aangeeft dat je er meerdere nodig hebt, kun je er gerust meer trekken.

Vervolgens lees je de bijbehorende informatie van de kaart in het boekje. Je merkt vanzelf wat de tekst voor jou betekent en hoe je het toepast in je leven of gedurende de dag. Je intuïtieve denkvermogen helpt je om de informatie die je krijgt te verbinden aan zaken die momenteel een rol in je leven spelen.

Nieuwsgierig geworden? In de webshop van Happinez kun je je eigen Inner Compass Cards bestellen.
Of neem een jaarabonnement, en krijg ze er gratis bij!


 

Volgend artikel
Origineel kunstwerk aan de muur? Laat een zielstekening maken!
Origineel kunstwerk aan de muur? Laat een zielstekening maken!