Volledig vertrouwen op je intuïtie? Scherp je zesde zintuig aan

Volledig vertrouwen op je intuïtie? Scherp je zesde zintuig aan Volledig vertrouwen op je intuïtie? Scherp je zesde zintuig aan Volledig vertrouwen op je intuïtie? Scherp je zesde zintuig aan

Wel eens een voorgevoel gehad en daarnaar gehandeld, net op tijd van een gevaarlijke situatie weggelopen of de aanwezigheid van iemand ervaren terwijl je alleen was? Grote kans dat je antwoord op één van deze vragen positief is, want een zesde zintuig hebben we allemaal. Hoe scherp je je zesde zintuig aan en wat levert dat op?

Heb vertrouwen

Je hoeft nergens in te geloven om met je zesde zintuig te werken. Niet in god(en), engelen, geesten, gidsen, edelstenen, voorspellende dromen of wat dan ook. Je zesde zintuig gaat over vertrouwen op je intuïtie en het oppikken van boodschappen die voor jou van belang zijn. Zo’n boodschap kan een angstig gevoel zijn, een ingeving of een verhelderend gesprek. Van wie die boodschappen komen, doet er niet toe. Het gaat erom dat je ze oppikt en er iets aan hebt.

Onthoud je dromen

Dromen doen we allemaal, maar niet iedereen onthoudt ze. Wil je dat wel? Focus je daar dan op. Leg een schriftje naast je bed en neem je voor je droom op te schrijven zodra je wakker wordt. Je zult merken dat je steeds meer onthoudt. Dromen bevatten symbolische informatie over je leven. Waardevol dus om er acht op te slaan.

Mediteer

Door te mediteren kom je in diep contact met jezelf. Kaars- en spiegelmeditatie zijn vormen die verinnerlijking nog verder versterken. Bij een kaarsmeditatie staar je een aantal minuten in een kaars en bij spiegelmeditatie kijk je naar je derde oog (het punt tussen je ogen) in de spiegel. Schrik niet: je kunt je gezicht zien vervormen en zelfs zien veranderen. Dit ben je gewoon zelf, dus eng is het niet; confronterend misschien wel. Kijk goed wat je ziet.

Online training Intuïtie

  • Je intuïtie als tool voor een lichter leven

  • Kom in contact met je zesde zintuig

  • Video’s en oefeningen inclusief advies van medium Janneke Leber


Leg kaarten

Loop je ergens tegenaan en wil je er vanuit een ander perspectief naar kijken? Koop een set tarot- of orakelkaarten. Schud ze en kies intuïtief een kaart die bij je past. Helemaal next-level is het om tijdens het schudden af te wachten of er kaarten uit het stapeltje ‘vliegen’. Duid deze kaarten goed, want ze zijn veelzeggend.

Happinez tarotkaartendeck

Wist je dat we nu ook onze eigen tarotkaartendeck hebben? De 78 door kunstenaar Ez Silva magisch geïllustreerde kaarten zitten vol symboliek. Ze bevatten een diepere laag en kunnen je inzicht geven in wat diep in jou leeft en richting geven. Ze nodigen je uit om lessen te zien in alles wat op je pad komt en geven je zo de kans om te groeien. Of je nu wilt kennismaken met tarot of al veel ervaring hebt: dit nieuwe deck past bij iedereen. Het deck bestel je nu in de Happinez shop.

Trek elke dag een gratis tarotkaart

Ook kun je een tarotkaart trekken via de Happinez Tarottool. Trek iedere dag een gratis kaart en vertrouw daarbij op je intuïtie. De kaarten zullen je helpen met waar jij naar zoekt.

Scherp je zintuigen

Twijfel je over solliciteren, het wel of niet aangaan van een relatie of verhuizen? Schrijf je vraag op of spreek hem uit en let goed op. Waarop? Op de songtekst van muziek in een winkel, een stuk tekst in de krant waar je oog op valt of een liedje dat je ineens in je hoofd hebt. Het hoeft niet meteen het antwoord te zijn, maar misschien wel een aanwijzing in de juiste richting.

Wees niet bang

Ontastbare dingen zijn niet eng en zeker niet gevaarlijk. Jij bepaalt wat je ziet en hoort, wees je daar goed van bewust. Grenzen aangeven is de kunst. Vertrouw erop dat je ze kent en aangeeft. Laat de controle los, niet alles is te verklaren en je kunt ook niet alles weten. Maar je kunt wel alles op je gevoel doen. Ga die uitdaging aan.

Op zoek naar antwoorden op jouw levensvragen?

Volg onze award-winnende training Tarot, meer dan 2.215 trainees gingen je voor
  • Wijsheden en tips van tarotdeskundige Ingrid de Bruijn

  • Leer je eigen tarotleggingen duiden

  • Cadeau: luxe Happinez Tarotdeck

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over intuïtie?

Dit zijn 15 affirmaties om je intuïtie te versterken.

Volgend artikel
Waarom er zoiets bestaat als intuïtie (volgens de wetenschap)
Waarom er zoiets bestaat als intuïtie (volgens de wetenschap)