Terug naar overzicht

Volledig vertrouwen op je intuïtie? Scherp je zesde zintuig aan

Categorie
Tekst
Fabienne Peters
Volledig vertrouwen op je intuïtie? Scherp je zesde zintuig aan

Wel eens een voorgevoel gehad en daarnaar gehandeld, net op tijd van een gevaarlijke situatie weggelopen of de aanwezigheid van iemand ervaren terwijl je alleen was? Grote kans dat je antwoord op één van deze vragen positief is, want een zesde zintuig hebben we allemaal. Hoe scherp je je zesde zintuig aan en wat levert dat op?

Heb vertrouwen

Je hoeft nergens in te geloven om met je zesde zintuig te werken. Niet in god(en), engelen, geesten, gidsen, edelstenen, voorspellende dromen of wat dan ook. Je zesde zintuig gaat over vertrouwen op je intuïtie en het oppikken van boodschappen die voor jou van belang zijn. Zo’n boodschap kan een angstig gevoel zijn, een ingeving of een verhelderend gesprek. Van wie die boodschappen komen, doet er niet toe. Het gaat erom dat je ze oppikt en er iets aan hebt.

Onthoud je dromen

Dromen doen we allemaal, maar niet iedereen onthoudt ze. Wil je dat wel? Focus je daar dan op. Leg een schriftje naast je bed  en neem je voor je droom op te schrijven zodra je wakker wordt. Je zult merken dat je steeds meer onthoudt. Dromen bevatten symbolische informatie over je leven. Waardevol dus om er acht op te slaan.

Mediteer

Door te mediteren kom je in diep contact met jezelf. Kaars- en spiegelmeditatie zijn vormen die verinnerlijking nog verder versterken. Bij een kaarsmeditatie staar je een aantal minuten in een kaars en bij spiegelmeditatie kijk je naar je derde oog (het punt tussen je ogen) in de spiegel. Schrik niet: je kunt je gezicht zien vervormen en zelfs zien veranderen. Dit ben je gewoon zelf, dus eng is het niet; confronterend misschien wel. Kijk goed wat je ziet.

Nooit meer iets van Happinez missen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!

Leg kaarten

Loop je ergens tegenaan en wil je er vanuit een ander perspectief naar kijken? Koop een set tarot- of orakelkaarten. Schud ze en kies intuïtief een kaart die bij je past. Helemaal next-level is het om tijdens het schudden af te wachten of er kaarten uit het stapeltje ‘vliegen’. Duid deze kaarten goed, want ze zijn veelzeggend.

Scherp je zintuigen

Twijfel je over solliciteren, het wel of niet aangaan van een relatie of verhuizen? Schrijf je vraag op of spreek hem uit en let goed op. Waarop? Op de songtekst van muziek in een winkel, een stuk tekst in de krant waar je oog op valt of een liedje dat je ineens in je hoofd hebt. Het hoeft niet meteen het antwoord te zijn, maar misschien wel een aanwijzing in de juiste richting.

Wees niet bang

Ontastbare dingen zijn niet eng en zeker niet gevaarlijk. Jij bepaalt wat je ziet en hoort, wees je daar goed van bewust. Grenzen aangeven is de kunst. Vertrouw erop dat je ze kent en aangeeft. Laat de controle los, niet alles is te verklaren en je kunt ook niet alles weten. Maar je kunt wel alles op je gevoel doen. Ga die uitdaging aan.


 

Door anderen gelezen