Droom je soms dat je valt, of dat je naakt bent? Dit is wat het betekent

Fotografie Studio Roo
Droom je soms dat je valt, of dat je naakt bent? Dit is wat het betekent Droom je soms dat je valt, of dat je naakt bent? Dit is wat het betekent Droom je soms dat je valt, of dat je naakt bent? Dit is wat het betekent

Heb je een droom die je nooit meer vergeet? Een terugkerende droom misschien, een droom die je bang maakte of juist heel gelukkig? Leer dan de twaalf thema’s kennen waaronder alle dromen geschaard kunnen worden.

Bas Klinkhamer beschrijft deze thema’s in het boek Dromen & Nachtmerries. Dit artikel is het tweede deel in een reeks van vier. In deel 1 maak je kennis met de betekenis van dromen over de weg kwijt zijn, vliegen en de dood. Ontdek de volgende drie thema’s: vallen, naakt zijn en zwangerschap en geboorte.

Vallen

Wel eens zwetend wakker geworden uit een valdroom? Of in je droom aangespoord om in een ravijn te springen? Deze dromen benemen je de adem, maar zijn zelden negatief. Vaak zijn het dromen die je laten zien dat je zonder gevaar een risico kunt nemen. Dat het tijd is om het oude los te laten en in het diepe te springen. Wie spoort je aan om te springen en wat tref je aan als je springt of valt? Zachte grond? Misschien tref je iemand aan, wie is het? Wat voel je? Is het angst, opluchting, vrijheid? Belangrijk om je te bedenken na een valdroom: welke sprong kan ik wagen?

Naakt zijn

Je loopt naakt door de winkelstraat, staat naakt voor je partner of kunt na het douchen je kleding niet vinden. Dromen over naakt zijn, gaan over kwetsbaarheid. Ze laten je zien dat je je te kwetsbaar opstelt of je kwetsbaarder op kunt stellen. Context is bij dit soort dromen heel belangrijk. Ben je alleen en naakt, dan gaat het over naar binnen kijken. Sta je naakt voor een groep mensen, dan duidt dat op jezelf zijn en laten zien wie je bent. Staan jij en je geliefde naakt voor het altaar? Dat betekent dat jullie kwetsbaar kunnen zijn bij elkaar. Analyseer je ‘naaktdroom’ dus goed en let op wie erin voorkomt.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

Zwangerschap en geboorte

Droom je dat je bevalt van een meisje? Of dat je hoogzwanger bent? Vaak denken vrouwen dat deze dromen voorspellend zijn, maar dat is zelden het geval. Dromen over geboorte gaan over iets nieuws in je leven dat in ontwikkeling is of net tot leven is gekomen. Iets dat je zorg en aandacht nodig heeft. Dat kan een eigen bedrijf zijn, een relatie of een karaktereigenschap. Ook kan het slaan op iets dat niet tot ontwikkeling komt. Een droom over een doodgeboren kindje, bijvoorbeeld, kan betekenen dat een nieuw initiatief niet van de grond komt. Let dus op de baby. Hoe ziet het kindje eruit? Krijg je hulp tijdens de bevalling, of sta je er alleen voor? Leg dan de link met je eigen leven.

Meer weten over dromen?

In het eerste deel van dit vierluik lees je wat dromen over de weg kwijt raken, vliegen en de dood betekenen.

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
4 dingen die de winter ons kan leren
4 dingen die de winter ons kan leren