Laat je wensen uitkomen met een ceremonie

Laat je wensen uitkomen met een ceremonie Laat je wensen uitkomen met een ceremonie Laat je wensen uitkomen met een ceremonie

Ceremonies brengen balans en harmonie, laten ons het leven vieren en geven je de kracht om je dromen vorm te geven. Maar wat maakt een ceremonie nou zo krachtig?

Al sinds mensenheugenis voeren mensen ceremonies uit. Om met verandering om te gaan of een nieuw begin te verwelkomen. Niet verbazingwekkend, want een ceremonie geeft ons hernieuwde kracht en hoop.

Een brug slaan

Volgens sjamanen sla je in een ceremonie de brug tussen de fysieke wereld en de spirituele wereld. Het geeft je de mogelijkheid om hulp te vragen aan iets hogers, aan de aartsengelen, aan je krachtdieren. Daarnaast geeft een ceremonie je het vertrouwen dat alles goedkomt. Je hebt je intentie gezet, samen met een groep andere mensen. Het hoeft nu alleen nog maar werkelijkheid te worden.

Telefoonverbinding

Sjamaans leraar Sandra Ingerman schrijft in haar boek The Book of Ceremony dat een ceremonie te vergelijken is met een telefoonverbinding met de spirituele wereld. Het stelt je in staat om verder te kijken dan je neus lang is en op meer te vertrouwen dan alleen je rationele verstand. Via die telefoonlijn kun je letterlijk om hulp vragen.

Dromen vormgeven

Sjamanen zien onze wereld als een droom die we actief kunnen vormgeven met woorden en gedachten. We creëren onze eigen realiteit met onze intenties. Een ceremonie helpt ons de intentie te zetten voor dat wat we in ons leven willen verwelkomen en die intentie extra kracht bij te zetten.

Offer

Tijdens een ceremonie wordt er vaak iets geofferd. Als er iets belangrijk is voor de sjamaan is het wederkerigheid. We ontvangen inzichten, inspiratie en hulp van de spirituele wereld en we mogen daar onze dankbaarheid best voor tonen.

Ceremonies geven ons leven betekenis. Een gevoel van oneindigheid dat verder gaat dan de fysieke wereld die we soms als leeg ervaren.

Beeld: fotografie door Anne Timmer, styling door Ramona da Cruz Lopes

Meer lezen over ceremonies?

Met deze thee-ceremonie kun je een verstoorde balans herstellen.

Volgend artikel
3 dagelijkse rituelen tegen piekeren, stress en burn-out
3 dagelijkse rituelen tegen piekeren, stress en burn-out