Houd je energie schoon met de Samichakuy-oefening

Houd je energie schoon met de Samichakuy-oefening Houd je energie schoon met de Samichakuy-oefening Houd je energie schoon met de Samichakuy-oefening

De Inca-traditie mag dan stokoud zijn, tegelijkertijd is hij springlevend en niet alleen in het Andes gebergte in Peru. Ook in Europa zijn er steeds meer mensen die spirituele wijsheden en de krachtige, praktische oefeningen van de Inca’s ontdekken. De Samichakuy-oefening is er zo eentje.

Worstel je met iets? Zit je iets dwars of voel je dat je negatieve energie van anderen vasthoudt? Doe deze Samichakuy-oefening als mensen tegen je schelden, ruzie maken of moeilijk doen, en je energie blijft schoon.

Samichakuy-oefening

Je lichaam en het energieveld eromheen vormen je tempel. Zie het als je eigen bubbel. Met deze oefening zorg je voor de energie in je bubbel.

Je maakt hem licht (sami) en voert zware energie (hoocha) af. Door de connectie met de sami uit de kosmos laat je je Inca zaadje groeien. Als je je bubbel schoon houdt, blijft er geen zwaarte meer aan je plakken. Doe deze Samichakuy-oefening als mensen tegen je schelden, ruzie maken of moeilijk doen, en je energie blijft schoon.

Online training Ayurveda

  • Ontdek de leefstijl die bij jou past

  • 7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer

  • Alleen in april: 10,- korting met code VEDA10

Pachamama, moeder Aarde, transformeert hoocha in sami zoals een boom CO2 omzet in zuurstof. Als je Pachamama je hoocha geeft, kan ze haar sami aan je teruggeven. Dan beweegt de stroom de andere kant op.

Zo doe je dat

  1. Sta stevig op twee benen of zit op een stoel. 
  2. Energie volgt je intentie. Heb de intentie om je bubbel boven je hoofd te openen en laat de overvloed van sami vanuit de kosmos erdoorheen stromen. 
  3. Laat alle hoocha, alles waar je mee worstelt, via je voeten los. Geef deze zware energie aan Pachamama. 

Tekst: Julika Marijn

Dit artikel is een fragment uit Happinez 4-2019. Meer lezen? Je bestelt het nummer in onze shop.

Meer oefeningen lezen?

Drie oefeningen om jezelf op te laden.

Volgend artikel
Een magisch kaarsenritueel voor meer liefde
Een magisch kaarsenritueel voor meer liefde