Een magisch kaarsenritueel voor meer liefde

Een magisch kaarsenritueel voor meer liefde Een magisch kaarsenritueel voor meer liefde Een magisch kaarsenritueel voor meer liefde

Werken met kaarsen is een magische oefening. Je kunt het vuur gebruiken om dingen in op te branden, maar ook om dingen aan te roepen.

Jo-Ná Williams deelde een kaarsenritueel voor beginners om liefde aan te trekken. Doe je mee?

Dit heb je nodig:

  • Witte, niet-geurende kaars
  • Aansteker of lucifers
  • Kaneel
  • Rozenblaadjes (liefst gedroogd)
  • Honing of (agave) siroop
  • Kom
  • Pen en papier

Stappen

1. Voer dit ritueel uit wanneer je in een goed humeur bent. Om jezelf in een goed humeur te brengen, kun je bijvoorbeeld gaan dansen of een eindje wandelen.

2. Schrijf je verlangens of intenties voor de liefde op een papiertje. Vertrouw hierbij op je intuïtie. Vouw hierna het papier in een paar vierkanten op, totdat het vlak genoeg is om onder de kaars te leggen.

3. Houd je verlangens en intenties in gedachten. Sprenkel een vleugje kaneel en de gedroogde rozenblaadjes bovenop de kaars, en een paar druppen honing of siroop in de kaars. Zorg ervoor dat je ze uit de buurt houdt van de lont, zodat ze niet verbranden. Het is niet erg als het een beetje rommelig wordt. Het gaat om de intentie.

4. Dit is een optionele stap. Wanneer je aan je intenties denkt en ze uitspreekt naar de kaars, wrijf over de buitenkant van de kaars met olie, zoals een gegeurde olie of verdunde essentiële olie.

5. Pak je kom en vul ‘m met water, genoeg om de onderkant van de kaars te bedekken. Leg je papiertje met je verlangens en intenties onder de kom.

6. Plaats je kaars in het water en steek ‘m aan. Zet ‘m ergens neer waar het ongestoord kan blijven staan. Doe een beroep op je gidsen, geesten, voorouders of tot wie je je ook aangetrokken voelt en vraag hen om je te helpen bij je intentie om liefde in je leven aan te trekken.

Na het ritueel 

Laat de kaars uitbranden. Mocht je de kaars uit moeten blazen gedurende de dag, kun je ‘m weer aansteken wanneer je weer thuiskomt of wanneer je je er fijn bij voelt. Gooi de kaars weg wanneer deze uitgebrand is. Voordat je ‘m weggooit, kun je de kaars bedanken voor het assisteren tijdens het ritueel.

Je kunt je intenties bij het altaar laten liggen, of op een andere heilige plek in je huis. Zijn er in de komende maanden energieverschuivingen of veranderingen in je leven? Noteer deze.

Over auteur
Dit artikel is met liefde geschreven door de redacteuren van de Happinez online redactie. Benieuwd naar de gezichten achter de artikelen? Bekijk dan ook ons colofon.

Meer lezen over rituelen?

Met deze rituelen gebruik je de kracht van de winter.

Items om in je ritueel te gebruiken

Volgend artikel
Laat je wensen uitkomen met een ceremonie
Laat je wensen uitkomen met een ceremonie