Zie je vaak dezelfde getallen terug? Dit is de betekenis

Zie je vaak dezelfde getallen terug? Dit is de betekenis Zie je vaak dezelfde getallen terug? Dit is de betekenis Zie je vaak dezelfde getallen terug? Dit is de betekenis

Staat de klok altijd op 4:44 uur als jij kijkt? Kom je overal het getal 333 tegen of word je altijd wakker op hetzelfde tijdstip? Dit is wat getallen je willen vertellen.

Volgens Pythagoras is het getal de essentie van alle dingen. Het verbindt ons met de kosmos en is veel meer dan alleen een rekenmiddeltje. En Numerologen geloven zelfs dat er achter elk getal een symboliek verscholen ligt.

Zo heeft elk getal in de numerologie een eigen betekenis, en kan het zelfs zo zijn dat jouw beschermengel met jou probeert te communiceren via een getallenreeks.

Dus zie jij vaak dezelfde getallen terug? Probeer je dan open te stellen voor een bijzondere boodschap:

0: Oneindigheid

Ondanks dat het getal 0 pas 1000 jaar geleden is bedacht, staat het symbool voor het begin, het allesomvattende en tegelijkertijd voor het niets. Wanneer je een getal vermenigvuldigt met 0, kom je weer op 0 uit. Maar wanneer je een getal deelt door nul, is de uitkomst oneindig.

Die oneindigheid staat symbool voor het universum; krijg jij precies om 00:00 een bericht, dan’ roept’ het universum je; dit is hét moment om weer eens een yoga- of meditatiesessie in te plannen.

1: Eenheid

Ook de 1 staat, net als het getal 0, voor een groter geheel. Van het niets, het oneindige (de 0) gaan we over naar een getal dat meteen de essentie vormt voor alle andere getallen. Het staat symbool voor de ‘ik’ in het universum en de bewustwording van leven en dood.

Wanneer je steeds weer de getallenreeks 111 voorbij ziet komen is dat een teken dat je risico’s mag nemen. Dit is de tijd om je leven volgens je eigen regels in te richten. Wie weet wat het je oplevert.

2: Tegenpolen

Het getal 2 bestaat uit twee helften, die samen één vormen. Het staat voor verbintenis, maar ook voor twijfel en keuzes: welke van de twee kies je?

Ook de tegenpolen leven en dood zijn verbonden aan het getal twee. Als je vaak 222 tegenkomt, dan betekent het dat je bezig bent met een verandering in je leven. Op dit moment pluk je daar misschien nog niet de vruchten van, maar naarmate je blijft investeren, zul je hier uiteindelijk de vruchten van plukken. De boodschap: ga zo door!

3: De levenskracht

De 3 is volgens meerdere religies een heilig getal. Denk maar aan de gouden driehoek. De betekenis van het getal 3 is dan ook spiritueel: je durft zonder angst stappen te zetten én het universum werkt in je voordeel.

Als je de reeks 333 veelvuldig blijft tegenkomen, dan heeft het universum iets bijzonders voor je in petto: er komen kansen op je pad die je dichter leiden naar jouw droomwensen, en je uiteindelijk bij jouw levensmissie brengen; dit is jouw lot.


4: Het komt goed

De 4 is een combinatie van bovenstaande getallen. De punt van de 4 staat voor het getal 1, daarbij maakt 2 maal 2 het getal 4 en vormt de 4 ook nog eens een driehoek. Dit getal staat voor wat we kunnen waarnemen; het aardse. Een goed voorbeeld zijn de vier jaargetijden: herfst, winter, lente en de zomer.

De getallenreeks 444 verschijnt vaak wanneer iemand het moeilijk heeft. Het is jouw beschermengel die je een steuntje in de rug geeft en je herinnert: je bent niet alleen.

5: Het getal van de mens

Volgens de oudheid bestaat de schepping uit vier elementen (water, aarde, vuur, lucht) maar daar komt nog een vijfde bij: een onzichtbaar element die het ongrijpbare en het materiële met elkaar verbindt. Zo staat de 5 voor de zin van het leven.

Wanneer je de reeks 555 vaker tegenkomt, is dat vaak een teken dat er grote veranderingen plaats vinden. Je leven kan chaotisch aanvoelen, ongegrond. Maar deze boodschap is als een reddingsboot in een storm: je beschermengel waakt over je. Uiteindelijk zullen deze veranderingen goed uitpakken, al voelt dat misschien nu nog niet zo.

6: Volmaaktheid

Pythagoras zag het getal 6 als een volmaakt getal: het is zowel de som als het product van de eerste drie getallen: zowel 1+2+3 als 1x2x3 maken 6. De getallenreeks 666 wordt vaak gezien als het getal van de duivel. Maar deze reeks bevat juist een hele mooie boodschap, namelijk die van schoonheid en liefde voor het leven.

Het getal 6 staat symbool voor loslaten wat je niet meer nodig hebt. Het is een uitnodiging om de balans op te maken tussen het materiële en immateriële. Hoe staat het met jouw balans?

7: Het geheel

Nummer 7 staat voor creatief denken en het mysterie. Dit getal vraagt je om te zoeken naar antwoorden. Je loopt rond met vragen en weet dat het antwoord op deze vragen in jezelf ligt.

Je bekijkt de wereld om je heen van een afstandje en ziet de grotere verbanden, waardoor je tot creatieve antwoorden komt die voor jou aanvoelen als de waarheid. Nummer 7 is een perfect getal om tegen te komen als je bezig bent met het schrijven van een boek of een oplossing zoekt voor een moeilijk vraagstuk.

Kom je vaker 777 tegen? Dan ben je zelfbewust en waarschijnlijk meer bezig met spiritualiteit of religie. Je staat open voor boodschappen en persoonlijke groei.

8: Evenwicht

Het getal 8 staat voor kracht en overvloed. Wanneer het getal 8 geregeld je pad kruist dan handel je krachtig, zowel intuïtief als analytisch gezien. Je hebt een concreet doel gesteld en je bent vastberaden het doel te behalen. Je ziet kansen, deinst niet terug voor het vragen van hulp en weet je ideeën en dromen te manifesteren.

Als je de vaker de 8 in drievoud tegenkomt, dan mag je voorspoed verwachten. Dat kan komen in de vorm van een financiële meevaller of immaterieel: zoals voorspoed op het gebied van relaties. Lucky you! 

9: Het nieuwe

Het getal 9 is verbonden met onzelfzuchtigheid en vergeving, maar ook met perfectie en voltooiing. Kom je vaak het getal 9 tegen dan sta je op een punt van groei, je gaat bij wijze van spreken naar het volgende level in een bepaald gebied in je leven. Het kan ook zijn dat je een project bijna hebt afgerond of dat je klaar ben voor een nieuwe spirituele les.

Zie je de getallenreeks 999 vaker verschijnen, dan betekent dat het einde van een hoofdstuk. Dat is niet per se iets om over te treuren, het kan mooie nieuwe kansen bieden wanneer je er voor openstaat.

Meer lezen over numerologie?

Vriendschaps-numerologie: ontdek het thema van jullie vriendschap.

Volgend artikel
Energie en creatie: gebruik de (spirituele) kracht van de zon
Energie en creatie: gebruik de (spirituele) kracht van de zon