17 juni: volle maan in Boogschutter

17 juni: volle maan in Boogschutter 17 juni: volle maan in Boogschutter 17 juni: volle maan in Boogschutter

Op 17 juni (2019) rond half elf s’ochtends staat de volle maan in het teken van Boogschutter. De energie van deze volle maan vraagt je om keuzes te evalueren en kan zorgen voor conflicten…

Tijdens de vorige volle maan in Schorpioen (18 mei) heb je hard werk verricht, en zaadjes geplant voor de toekomst. Nu, tijdens de volle maan in Boogschutter, mag je de oogst binnenhalen. Het is echter nog niet de tijd om achterover te gaan zitten, deze volle maan vraagt je namelijk om je oogst eens goed onder de loep te nemen.

Geluk

Het kan zijn dat de zaadjes die je hebt geplant niet meer aansluiten bij jouw dromen en zielsverlangens. Dan is het nu aan jou om een nieuw pad in te slaan en koers te geven. Deze energie wordt versterkt door geluksplaneet Jupiter in retrograde, die je nog eens vriendelijk verzoekt om je af te vragen wat je écht gelukkig maakt.

Met de energie van de volle maan mag je de ballast van je verleden van je afschudden en je focussen op wat je wél geluk brengt.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Je kunt de balans opmaken door een ‘happiness’ lijstje op te stellen:

1. Begin met opschrijven wat jou op dit moment geluk brengt. Wat maakt jou blij?
2. Sta stil bij wat je al hebt, waar ben je nu dankbaar voor?
3. Wat zou je graag nog willen bereiken? Wat zou een mooie aanvulling zijn op je lijstje?
4. Schrijf nu op wat je ervoor moet doen om je doelen te bereiken, het kan zijn dat je hiervoor een aantal zaken los moet laten.
5. Noteer wat jou belemmert om totaal gelukkig te zijn, de periode van de volle maan helpt je om los te laten wat jou niet meer dient.

Tijdens de volgende volle maan kun je weer terugkomen op je lijstje.

Volle maan in Boogschutter

De energie van Boogschutter is liefdevol, vrolijk en avontuurlijk. Je kan een sterke wanderlust ervaren, een drang om een reis te maken. Dit kan een spirituele of werkelijke reis zijn, het zal je hoe dan ook tot nieuwe inzichten brengen. Deze inzichten kunnen ook schaduwkanten aan het licht brengen, dat kan confronterend voelen- want liever laat je alleen de mooie kanten van jezelf zien.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen

  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal

  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen

  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

De energie van de volle maan daagt je uit om het gevoel van controle los te laten. Ben jij iemand die emoties liever wegstopt? Ga dan de uitdaging aan met jezelf. Laat emoties wringen, trek je bokshandschoenen aan en laat boosheid toe. Geef je emoties de komende dagen de ruimte, ook de niet-zo-fraaie: want juist deze gevoelens vragen om erkenning.

Conflict

De afgelopen en- komende dagen kunnen in het teken staan van conflict. De harmonie lijkt verstoord, misschien heb je zelfs het gevoel constant het verkeerde te zeggen. Het teken Boogschutter neemt niet snel een blad voor de mond en deze energie werkt door tijdens de volle maan. Daar staat de zon in Tweelingen lijnrecht tegenover- dit sterrenbeeld verkiest graag een leugentje om bestwil boven conflicten.

De komende dagen kun je daarop reflecteren, daarbij is het goed om jezelf de volgende vragen te stellen:

  • Is jouw manier van communiceren vanuit je intuïtie, rationeel of vanuit het hart?
  • Neem jij het gevoel daarbij van anderen genoeg in acht?
  •  Cijfer jij je eigen gevoel en gedachtes niet weg om de ander te beschermen van gekwetstheid?

Deze vragen kunnen je helpen om je communicatieskills aan te scherpen en om de komende dagen conflicten te voorkomen. Vraag je ook eens af waarom iemand bijvoorbeeld gekwetst reageerde, of waarom jij je gekwetst voelde door een opmerking van een ander.

Zonsverduistering van 2 juli

De volle maan is als een katalysator voor emoties, en de aankomende volle maan is daar geen uitzondering op. Maar je emoties kunnen wel nóg intenser aanvoelen door de alvast sluimerende werking van de zonsverduistering op 2 juli. Verbaas je er niet over als je de komende weken niet het zonnetje in huis bent, de zonsverduistering kan namelijk sombere gevoelens oproepen. De zonsverduistering symboliseert ook een keerpunt: wil je een carrière switch maken, een onderneming opstarten of op een andere manier verandering brengen in je leven? Dan is dit het moment.

Vergeving

De volle maan is ook het moment om jezelf- en anderen te vergeven. Heb je de afgelopen dagen een moment gehad waarin conflict zich aandeed, grijp dit moment dan aan om de ander en jezelf te vergeven. Heb je moeite met vergeving, of koester je nog wrok?

Probeer dan deze meditatie tijdens de aankomende volle maan:

1: Haal een paar keer diep adem
2: Stel je iemand voor die jou heeft gekwetst, of iemand die jíj hebt gekwetst.
3: Je kijkt deze persoon nu recht in de ogen aan. Vervolgens spreek je de volgende woorden uit en herhaal deze net zolang tot je het ook écht voelt:

‘Ik vergeef je,

Ik vergeef mezelf,

Ik maak je vrij van mijn oordeel,

Ik maak mezelf vrij van mijn oordeel,

Jij bent onschuldig,

Ik ben onschuldig,

Ik houd van je,

Ik houd van mezelf,

Door jezelf en de ander te vergeven kan er een last van je schouders vallen, en maak je weer ruimte om nieuwe, positieve ervaringen op te doen.

Happy full moon!

Meer lezen?

Volgend artikel
Zonnewende: zo gebruik je de magie van midzomer
Zonnewende: zo gebruik je de magie van midzomer