De astrologie van februari 2024: een schepje erbovenop

De astrologie van februari 2024: een schepje erbovenop De astrologie van februari 2024: een schepje erbovenop De astrologie van februari 2024: een schepje erbovenop

Benieuwd wat de planeten deze maand in petto hebben? Huisastroloog Johanna Blok tekende de bijzondere planeetstanden voor 2024 uit. Lees verder en ontdek wat je in februari van de planeten mag verwachten.

De astrologie van februari 2024

Pluto in Waterman krijgt tussen 4 en 6 februari visite van Mercurius. Dan kan er een bericht komen dat jouw wereld op zijn kop zet. Of iemand zegt iets met zo’n intensiteit, zo’n heftigheid, dat het diepe indruk maakt. Er is opwinding, onrust, discussie over politiek (Waterman), wat tot persoonlijke strijd kan leiden. Pluto houdt er van om zaken te onthullen. Je zou een geheim kunnen ontdekken.

Meteen daarna als Mars over Pluto gaat (11 tot 16 februari) kan een persoonlijke strijd oplaaien. Ingehouden woede blijft door Mars en Pluto niet langer binnen, maar komt met explosieve kracht tevoorschijn. Gelukkig komt 15 – 18 februari vredesstichter Venus erbij om de harmonie terug te brengen. Venus en Mars zijn traditioneel de planeten die horen bij gevoelens van verliefdheid en seksuele aantrekkingskracht, het mannelijke en vrouwelijke die zich met elkaar verenigen. Als Pluto daar nog wat kernkracht bijdoet, kunnen relaties zich vormen maar ook ontbinden. Dan is het alles of niets. De emoties tussen partners kunnen escaleren. Misschien binnen een paar dagen tijd van stapelverliefd tot helemaal bekoeld of omgekeerd. Relaties kunnen volledig transformeren in die paar dagen. En dat rond Valentijnsdag…

De energie in februari 2024

Vorige maand kon je al merken dat de sfeer opstandig was, maar deze maand doet Mars er een schepje bovenop. Blijf uit de buurt van voetbalwedstrijden en andere plekken waar de vlam in de pan kan slaan. Onvrede en boosheid gaan in de hoogste versnelling en iemand zou zich kunnen afreageren op een onschuldige buitenstaander. Ook de verontwaardiging die jij voelt over onrecht kan heel sterk zijn. Het moet er gewoon uit. Als anderen vragen om begrip of compassie heb je daar waarschijnlijk niet zoveel oren naar. Het is net alsof je niet anders kunt dan vechten voor jezelf, dwars tegen alles in.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Benieuwd naar alle bijzondere planeetstanden van 2024?

Je vindt hier een overzicht van alle bijzondere planeetstanden van 2024.

Ontdek je liever wat jou persoonlijk te wachten staat? Hier vind je jouw jaarhoroscoop voor 2024.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Vissen-seizoen: dit betekent het voor jou
Vissen-seizoen: dit betekent het voor jou