De astrologie van maart 2024: ruimte voor empathie

De astrologie van maart 2024: ruimte voor empathie De astrologie van maart 2024: ruimte voor empathie De astrologie van maart 2024: ruimte voor empathie

Benieuwd wat de planeten deze maand in petto hebben? Huisastroloog Johanna Blok tekende de bijzondere planeetstanden voor 2024 uit. Lees verder en ontdek wat je in maart van de planeten mag verwachten.

De astrologie van maart 2024

Na een driftige februarimaand brengt maart meer ruimte voor empathie. De planeten zijn afgekoeld en wat blijft is de rustgevende sfeer van Neptunus. Neptunus staat in 2024 voor het laatst in zijn eigen teken Vissen, voor hij vertrekt naar Ram. Dat maakt dat je dwars door het lawaai in de buitenwereld verbinding en verbondenheid kunt voelen met andere levende wezens, zoals bomen en dieren. Ook is dit de maand waarin je zou kunnen openstaan voor een spirituele ervaring. Denk aan een gevoel van verlichting en verbondenheid met een onzichtbare of goddelijke energie.

Onrust op het relatiefront

De maand maart begint erg onrustig op het relatiefront, als Mars en Venus in Waterman zich laten opjagen door Uranus (1 tot 7 maart). Het woord ‘knipperlichtrelatie’ lijkt uitgevonden voor deze planeetstanden. Partners zitten snel in elkaars irritatiezone en beslissingen worden overhaast genomen. Dat geldt ook voor de beslissing om ‘iets’ met elkaar te beginnen. Maar dat is dan zelden een verstandige beslissing.

Van 14 tot 20 maart bevindt de zon zich in de invloedsfeer van Neptunus. Een mooie periode voor inkeer, inspiratie, verdieping, meditatie, een retraite. Het kan ook zijn dat je in die dagen wat wiebelig bent, jezelf de vraag stelt: ‘wie ben ik eigenlijk’.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Cadeau: Happinez notebook

Vanaf 20 tot 27 maart maakt Venus contact met Saturnus én met Jupiter. Dat is gunstig voor mensen die in die periode trouwen. Saturnus zorgt voor stabiliteit en Jupiter voor vertrouwen en een huwelijk met een gouden randje.

Benieuwd naar alle bijzondere planeetstanden van 2024?

Je vindt hier een overzicht van alle bijzondere planeetstanden van 2024.

Ontdek je liever wat jou persoonlijk te wachten staat? Hier vind je jouw jaarhoroscoop voor 2024.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Vissen-seizoen: dit betekent het voor jou
Vissen-seizoen: dit betekent het voor jou