De grote conjunctie van 2020: Jupiter, Pluto en Saturnus in Steenbok

De grote conjunctie van 2020: Jupiter, Pluto en Saturnus in Steenbok De grote conjunctie van 2020: Jupiter, Pluto en Saturnus in Steenbok De grote conjunctie van 2020: Jupiter, Pluto en Saturnus in Steenbok

Astrologisch gezien is er altijd van alles gaande. Hemellichamen staan in een bepaalde hoek ten opzichte van elkaar en astrologen kunnen daar toekomstige situaties uit aflezen of het gebeurde mee verklaren. In 2020 valt de volgende conjunctie (samenstand van planeten) op: Pluto, Saturnus en Jupiter staan in wisselende samenstellingen in het teken Steenbok. Ontdek wat deze conjunctie voor ons in petto heeft.

Opschudding

Alle drie de planeten die opvallen in 2020 hebben hun eigen thema en uitwerking. Jupiter staat voor levensgeluk, overtuiging, hoop en groei. Saturnus staat bekend om thema’s: remming, verantwoordelijkheid, discipline en rechtlijnigheid. Pluto confronteert met angst en onzekerheid, gaat over controle houden en durven loslaten. De laatste twee zijn planeten die spiegels voorhouden. Ze zorgen voor opschudding, inzicht in schaduwkanten en conflict. Gezellig is anders, maar doorworstel je de thema’s van deze planeten, kom je heel dicht bij jezelf te staan.

Conflictsituaties

Hoewel er in onze maatschappij steeds meer aandacht is voor gevoel en intuïtie is je sterker voordoen dan je bent een vastgeroest uitgangspunt. Je kunt heel nauw in contact staan met je intuïtie en toch niet de vrijheid voelen om je kwetsbaar op te stellen. Herkenbaar? Niet zo gek, want als jij altijd zacht, altruïstisch en oprecht bent, heb je het gevoel dat de halve wereld met een stoomwals over je heen rolt. De conjunctie van met name Pluto en Saturnus gaat ons in 2020 uitdagen op dit gebied. Je komt jezelf tegen in conflict- en machtssituaties en de uitdaging is: blijf bij jezelf, bij je gevoel.


Schaamte aankijken

In een conflict zijn schaamte en trots onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je krijgt kritiek, schaamt je en betoogt vurig je gelijk om jezelf te rechtvaardigen. Niet gek, wel interessant. Durf naar je eigen houding te kijken in conflictsituaties en discussies. Durf te zien wanneer jij je kwetsbaar voelt en je schaamt. En het aller engst: durf weerstand en boosheid van anderen in reactie op jou op te merken en aan te kijken. Waarin ben of denk jij anders dan anderen? En wat is daarvan het effect, de kracht?

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Vernieuwde ambities

Het teken Steenbok in relatie tot Pluto, Jupiter en Saturnus zorgt in het volgende jaar voor vernieuwde ambities. Jij gaat iets doen wat moed vereist, iets wat in het verlengde ligt van wie jij bent. Zoom in op de vraag: wat beteken ik? En niet op: wat kán ik betekenen? Om bij je essentie te komen, moet je niet hollen, maar stilstaan. Jupiter, Pluto en Saturnus nodigen je uit om oprecht te zijn. Ben jij oprecht?

Meer weten?

  • Leven met de sterren van Yasmin Boland
  • Astrologie Werkboek van Natasja Kuipers

Lees ook

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Volle supermaan in Tweelingen: een wankele energie
Volle supermaan in Tweelingen: een wankele energie