Herken jij jezelf helemaal niet in je sterrenbeeld?

Herken jij jezelf helemaal niet in je sterrenbeeld? Herken jij jezelf helemaal niet in je sterrenbeeld? Herken jij jezelf helemaal niet in je sterrenbeeld?

Ben jij een Stier, maar hou je helemaal niet van vaste routines, of ben je een Steenbok, maar totaal geen einzelgänger? Als je jezelf helemaal niet herkent in de omschrijving van jouw sterrenbeeld, kan het zijn dat daar een goede reden voor is.

Je herkent meer in je maanteken  

Niet alleen de positie van de zon op het moment dat je geboren werd zegt veel over jouw karakter, maar ook de positie van de maan. Behalve een zonneteken, heb je ook een maanteken – en in sommige gevallen zegt dat maanteken meer over je persoonlijkheid. Het maanteken symboliseert onbewuste behoeften en gevoelens, maar heeft ook te maken met de band van je moeder. Ontdek wat jouw maanteken over je zegt.

Je herkent meer in je ascendant

Bijna iedereen weet wel wat zijn ‘gewone’ sterrenbeeld is, zijn zonneteken. Minder bekend is dat de ascendant óók veel zegt over wie je bent. Je zonneteken slaat op de stand aan de hemel ten tijde van je geboorte, de ascendant is het sterrenbeeld dat in opkomst was aan de horizon op dat moment. Vandaar dat het ook wel je ‘rising sign’ wordt genoemd. Waar je zonneteken veel zegt over wie je ten diepste bent, gaat je ascendant meer over wie je zou willen zijn of hoe mensen je aan de oppervlakte zien. Volgens de dierenriem zeggen je zonneteken én je ascendant veel over wie je bent. Hier lees je meer over je ascendant en kun je ‘m berekenen..


Beeld: fotografie en styling door Pia Jane Bijkerk

Meer lezen over astrologie?

Dit is jouw levensmissie volgens je sterrenbeeld.

Volgend artikel
De verborgen kracht van astrologie
De verborgen kracht van astrologie