Herken jij je niet in je sterrenbeeld? Dit zijn de redenen

Herken jij je niet in je sterrenbeeld? Dit zijn de redenen Herken jij je niet in je sterrenbeeld? Dit zijn de redenen Herken jij je niet in je sterrenbeeld? Dit zijn de redenen

Ben jij een Stier, maar hou je helemaal niet van zekerheid en voorspelbaarheid, of ben je een Steenbok, maar niet per se ambitieus of serieus? Er zijn een boel mensen die zich niet (echt) herkennen in de omschrijving van hun sterrenbeeld. Dat is helemaal niet gek – er zijn zelfs een aantal heel logische verklaringen voor. 

Je herkent je meer in je maanteken  

Niet alleen de positie van de zon op het moment dat je geboren werd zegt veel over jouw karakter, maar ook de positie van onder andere de maan. Behalve een zonneteken, heb je dus ook een maanteken. Het kan heel goed dat jouw maanteken een stuk herkenbaarder voor je is. Het maanteken symboliseert hoe jij omgaat met emoties en waar jij je emotioneel veilig bij voelt. Hier lees je hoe je jouw maanteken berekent en wat het over je zegt.

Je herkent je meer in je ascendant

Bijna iedereen weet wel wat zijn ‘gewone’ sterrenbeeld is, het zonneteken. Minder bekend is dat je ascendant óók veel zegt over wie je bent. Je zonneteken slaat op de stand van de zon ten tijde van je geboorte, de ascendant is het sterrenbeeld dat in opkomst was aan de horizon op dat moment. Vandaar dat het ook wel je ‘rising sign’ wordt genoemd. Waar je zonneteken veel zegt over wie je ten diepste bent, gaat je ascendant over hoe mensen je aan de oppervlakte zien. Hier lees je meer over je ascendant en kun je ‘m berekenen.

Je kent je volledige geboortehoroscoop nog niet

Uiteindelijk is je sterrenbeeld, officieel dus eigenlijk zonneteken genoemd, maar een onderdeel van je volledige geboortehoroscoop. Als je het geheel niet kent, is het logisch dat het lijkt alsof er stukjes van jou missen; dat is immers ook zo. In onze training ‘Astrologie en je geboortehoroscoop’ leer je niet alleen hoe jouw volledige horoscoop eruitziet, maar ook wat dit totaalplaatje over je zegt. Jouw geboortehoroscoop kun je zien als een kosmische blauwdruk van je persoonlijkheid. Wat zijn je valkuilen, je sterke punten en je drijfveren? In de training leer je (in 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok) jouw geboortehoroscoop te ontrafelen. Na deze training zul je heel wat wijzer zijn over jezelf, je relaties en krijg je helderheid over waarom bepaalde patronen in jouw leven steeds de kop opsteken. Hier lees je alles over de training.

Beeld: fotografie en styling door Pia Jane Bijkerk

Over auteur
Freelance journalist Dorien Vrieling is een nuchtere Noorderling met een grote interesse in wat mensen beweegt. Ze schrijft graag over de hobbels die een mens op zijn weg kan tegenkomen, en hoe je daarmee om kunt gaan.

Meer lezen over astrologie?

Dit is jouw levensmissie volgens je sterrenbeeld.

Volgend artikel
Dit vertelt jouw Venusteken over je liefdesleven
Dit vertelt jouw Venusteken over je liefdesleven