Terug naar overzicht

Het is Weegschaal-tijd! 5 tips om te floreren

Categorie
Tekst
Fabienne Peters
Het is Weegschaal-tijd! 5 tips om te floreren

Van 23 september tot 23 oktober staat de Zon in Weegschaal. Jarigen in deze periode wegen de optie wel of geen feestje af, zoals Weegschalen alle beslissingen uitgebreid afwegen.

De Weegschaal is een luchtteken en staat bekend als harmonieus, rechtvaardig en esthetisch. Niet alleen mensen met het sterrenbeeld Weegschaal voelen de energie van dit teken in deze periode, die energie staat een maand lang voor iedereen centraal. Vijf tips om te floreren in de Weegschaal-tijd.

  1. Beslecht je conflicten

Als er iets is waar Weegschalen goed in zijn, is het ruzie maken. Dat klinkt tegenstrijdig voor het balansteken van de zodiak, maar dat is het niet. Als zaken niet worden uitgesproken is er geen balans, vindt de Weegschaal. Weegschalen zijn niet bot, wel eerlijk. Ze gaan niet frontaal ten aanval, maar grijpen diplomatiek in als een opmerking of situatie de sfeer niet ten goede komt. Maak gebruik van de hang naar harmonie in deze periode en schrik niet terug van een conflict. De Weegschaalenergie laat de gemoederen niet te hoog oplopen en helpt om balans te herstellen.

  1. Besteed aandacht aan je uiterlijk

In de Weegschaal-tijd ga je kritisch door je kast, kijk je langdurig naar jezelf in de spiegel en geef je geld uit aan een goede knipbeurt. Als je haar maar goed zit, is het devies van Weegschalen om het toch veelal ongebalanceerde bestaan enigszins te relativeren. Aandacht voor je uiterlijk is een creatieve manier om liefdevol naar jezelf te kijken en voor jezelf te zorgen. Wat vind ik mooi aan mezelf en hoe komt dat het best naar voren? Maak deze maand tijd en ruimte voor je eigen schoonheid.

  1. Maak belangrijke keuzes

Weegschalen zijn twijfelaars. Soms verlamt die eigenschap ze, maar vaker brengt het ze bij een besluit waar ze volledig achter staan. Hoofd- en hartzaken lopen hierin door elkaar. Een Weegschaal kan vanuit zijn hart verlangen, maar met zijn hoofd besluiten en andersom. In die zin verrast de keuze van een Weegschaal altijd. De Weegschaalperiode zorgt ervoor dat je keuzes maakt die dicht bij jezelf staan en passen bij je leven op dit moment. Wel of niet solliciteren, verhuizen, emigreren, tatoeage laten zetten? Maak voor- en tegenlijstjes en werk deze maand toe naar een besluit. 

  1. Neem de tijd

Weegschalen zijn niet snel. Waar het kan, stellen ze beslissingen het liefst tot nader orde uit. Niet altijd makkelijk voor hun omgeving, maar Weegschalen laten zich niet dwingen tot het maken van een overhaaste besluiten. Dan onttrekken ze zich uit de situatie of zetten ze het keuzeproces on hold. Weegschalen zijn voor de goede vrede, maar niet geheel ten koste van zichzelf (wel een beetje). Neem de tijd in de Weegschaalperiode en bezie je leven van een afstand. Waar heb ik behoefte aan en waaraan juist niet?

  1. Maak het gezellig

Weegschalen zijn sociaal. Het liefst zouden ze zich de hele dag in gezelschap bevinden, zolang ze zich ook terug kunnen trekken. De Weegschaal leeft op van mensen, vooral van zijn dierbaren. Feestjes zijn dan ook een succes in oktober. Iedereen kletst gemakkelijk met elkaar, de gemoederen lopen niet al te hoog op en ook het drankgebruik blijft enigszins binnen de perken. Aan een feestje in oktober kun je je geen buil vallen.

Lees ook:

Door anderen gelezen