Februari-horoscoop: tijd voor vergeving en verzoening

Februari-horoscoop: tijd voor vergeving en verzoening Februari-horoscoop: tijd voor vergeving en verzoening Februari-horoscoop: tijd voor vergeving en verzoening

Met de ‘boze’ planeet Mars en de rebelse planeet Uranus die zich samenballen in een vierkant met de strenge Saturnus en de ‘overdreven’ Jupiter, is het begrijpelijk dat in januari de stenen door de straten vlogen. In februari komt de sterrenhemel een beetje tot rust. Jupiter en Venus in Waterman stimuleren – vooral in de tweede week – de vergeving en verzoening. Wat kun jij daarmee?

Ram

Met Jupiter en Venus in de zone van vriendschap beleef je een positieve maand waarin je beseft wat vriend(inn)en voor jou betekenen. Ook al kun je niet zoveel fysiek samenzijn, de steun die je ontvangt door een lieve boodschap of een goed gesprek via Facetime helpt je om deze tijd door te komen. Ook voel je dat het nodig is om jezelf meer af te stemmen op de ander. De focus komt meer te liggen op dat wat ons mensen samenbrengt en verbindt in plaats van de waan(zin) van de dag. Misschien is er wel iemand waarmee je een oude ruzie kunt bijleggen, of met wie je het contact kunt herstellen omdat je diegene een beetje hebt verwaarloosd. Of een oude vriend(in) laat van zich horen en je merkt weer hoeveel je aan diegene gehecht was. Als je voelt dat het tijd is voor vergeving: vergeet niet om ook jezelf te vergeven. Voor het feit dat je ook maar een mens bent die soms fouten maakt en anderen pijn heeft gedaan. Je bent niet perfect, maar toch ben je het waard om tweehonderd procent van te houden.

Stier

Venus en Jupiter brengen een groot deel van februari door in jouw zone van het werk, waar ze een positief lichtje laten schijnen over je loopbaan. Als daar verzoening of vergeving moet plaatsvinden, kun je denken aan collega’s en/of een leidinggevende. Misschien heeft iemand je gekwetst en houd je dat al langere tijd voor jezelf. Misschien is eerst een goed gesprek nodig om uit te leggen wat het met jou heeft gedaan. Venus helpt jou bij het kiezen van diplomatieke woorden. Waarschijnlijk is het goed om het initiatief te nemen, jezelf een duwtje te geven. Want je kunt iets teveel een afwachtende houding aannemen, in de hoop dat de ander het aankaart of oplost. Maar juist nu kun je punten verdienen door je diplomatieke talenten in te zetten. Sowieso is het dankzij Jupiter tijd voor nieuwe groei op het gebied van je werk. Je kunt gevraagd worden je visie te verwoorden, meer van jezelf te laten zien. En de mensen om je heen – collega’s, maar ook het thuisfront – gedragen zich als trouwe supporters. Als er al een tijd is om naar de sterren te grijpen, dan is het dit jaar. En in dit jaar is februari de beste maand.

Tweelingen

De zone die bij jou regeert over geloof, studie en reizen wordt in februari uitgelicht door Venus en Jupiter. Daar voelt vooral Jupiter zich bijzonder thuis. Maar we kunnen ons voorstellen dat het nogal abstract lijkt om op dit gebied tot vergeving of verzoening te komen. Toch is dat mogelijk. Door meer open te staan voor het geluid en de wijsheid van anderen, minder te hechten aan je eigen visie, kennis te nemen van ‘alternatieve’ feiten. Niet dat je die klakkeloos hoeft aan te nemen. Groen mag best groen blijven en geel geel. Maar je kunt tot veel verbinding komen als je beseft waarom anderen behoefte hebben om te geloven dat groen geel is. Hun eigen waarheid. Vaak zit daar pijn of verdriet achter, iets dat ze niet goed hebben kunnen verwerken. Vanuit dat besef kun je samen met de ander misschien toch gemeenschappelijke grond vinden, waar het goed is om te zijn. Venus doet daar met haar vredelievende energie nog eens een schepje bovenop, en van nature ben je hoogbegaafd in de communicatie waardoor jij je echt als de vredesduif van de Dierenriem kunt ontpoppen. Het is tijd dat mensen weer dichter bij elkaar komen en jij kunt daarin een prachtige rol vervullen.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Kreeft

Bij jou staat de zone van trauma en transformatie in the picture bij Venus en Jupiter. Dat gaat over de kans om je te verzoenen met moeilijke ervaringen uit je verleden, over de bereidheid om mensen te vergeven die jou op een diep niveau pijn hebben gedaan of in de steek hebben gelaten. Je ouders bijvoorbeeld, of een ander persoon die belangrijk voor je is geweest. Herken je dit niet? Vergeving hoeft niet altijd over andere mensen te gaan. Het kan ook slaan op ervaringen en op jezelf. Misschien kom je tot het besef dat het nodig is om je te verzoenen met een ingrijpend verlies of een andere verdrietige ervaring, zodat je in het hier en nu verder kunt met een lichter rugzakje. Deze helende inzichten kunnen – door de inbreng van Venus – ook je kijk op je partner veranderen. Dan kun je de ander ineens zien met een zachte blik, gefilterd door je wimpers. Dan veranderen ‘jij en ik’ in ‘wij’ en verdwijnt er iets van de existentiële eenzaamheid die je soms kunt voelen. Dan zet je een stap in de richting van de ware intimiteit waar je zo naar verlangt.

Leeuw

Jupiter en Venus vragen in februari extra aandacht voor je liefdesrelatie of voor de relatie met iemand waarmee je een ander partnerschap bent aangegaan (dat kan zakelijk zijn). Mocht er de laatste tijd sprake zijn van afstand, misverstanden of kilheid, dan is het tijd om de hand over je mooie leeuwenhart te strijken en toenadering te zoeken. Of open te staan voor de ander als die toenadering zoekt en de ander te vergeven. Doe dit dan niet door een lijst met ‘voorwaarden’ op te stellen, maar houd een open mind voor de aanpak die de ander kiest. Kijk ook naar je eigen aandeel en vergeef jezelf als je niet altijd de perfecte ‘partner’ bent geweest. We mogen fouten maken. Het is de liefde van de ander en van onszelf die helpt om die fouten te overkomen. Het bijzondere is dat je zult ontdekken hoeveel je wint als de verbinding weer is hersteld. Dat je veel beter in je vel komt te zitten, dat je meer energie krijgt en je domweg gelukkiger voelt als jij en je partner in sync zijn. Dat er zo ontzettend veel is om samen van te genieten en samen tot stand te brengen.

Maagd

Jupiter en Venus begeven zich in de zone die te maken heeft met gezondheid en de praktische organisatie van je leven. Dat is niet het moment om een detox te volgen, te beginnen aan een strak trainingsschema of om je kasten uit te mesten. Het is eerder een uitnodiging om zacht en lief te zijn voor je lichaam. Om – als dat corona-wise mogelijk is – jezelf te trakteren op een massage, jezelf te vergeven dat je teveel chocolade hebt gegeten of teveel wijn hebt gedronken.

Wat werkt is vaker kiezen voor dat wat jou voedt op een spiritueel niveau. Denk aan een mediadieet bijvoorbeeld, waarbij je één avond in de week jezelf afsluit en een goed boek leest. Of helemaal niets doet, behalve mediteren of een lange wandeling maken. Dat helpt je om op te laden en de verbinding met jezelf te herstellen. Ook lukt het beter om lief te zijn voor je lichaam als je dat samen met een ander doet. Maak vaker een afspraak om samen te wandelen, samen de televisie en het mobieltje uit te zetten. Daar komen inspirerende en liefdevolle gesprekken uit voort.


Weegschaal

Jupiter en Venus brengen zachtheid en vergeving in de zone van kinderen en creativiteit. Daarom is het allereerst tijd om te onderzoeken of je wrok voelt tegen (je) kinderen. Hoezeer we allemaal ook onvoorwaardelijk van onze kinderen houden, er zijn ook manieren waarop ze ons teleurstellen. Dat is niet het kind dat faalt. Dat heeft vaak veel meer te maken met de verwachtingen die we op een kind projecteren. Kijk waar dit bij jou de liefdevolle verbinding tussen jou en je kind in de weg staat. Onderzoek waarom je soms irritatie voelt of iets te snel kwaad wordt. Probeer jezelf te vergeven voor die irritatie of woede en probeer je kind te zien voor wat het is. Een jong mensje dat zich nog heel wat builen moet vallen voordat hij of zij een beetje volwassen is. Probeer meer een gids te zijn en minder een politieagent. Meer een inspirator dan een dictator.

Wat de creativiteit betreft: probeer los te komen van het oordeel dat je hebt over de dingen die je hebt gemaakt, een kunstwerk, een gedicht. Probeer te genieten van de ervaring van het creatieproces en geef jezelf de onbegrensde vrijheid om nieuwe dingen uit te proberen.

Schorpioen

Jupiter en Venus leggen de focus op jouw emotionele basis, thuis, ouders en familie. Een goede periode om familieproblemen op te lossen en je ouders, broers of zussen te vergeven als er sprake is van oud zeer. Wel vraagt dit om diep naar binnen te gaan, contact te maken met je eigen gevoel. Je kunt de neiging hebben je eigen rol te vergoelijken, wat niet helpt als je toenadering zoekt. Neem volledige verantwoordelijkheid voor jouw aandeel in een conflict en wees bereid om echt naar je familie te luisteren, om echt bij je binnen te laten komen wat ze te zeggen hebben. En wees dan open voor hun goede bedoelingen. Jullie kunnen samen de band verdiepen waardoor jullie in de toekomst (weer) een hechte familie zijn, maar de ‘wederkerigheid’ is cruciaal. Gelijk oversteken, echt luisteren naar elkaar, openstaan voor de ander. Misschien speelt er ook iets met of rond een verhuizing. Is er iemand in je familie weggegaan en heb je dat diegene (onbewust) kwalijk genomen? Probeer dan om minder vanuit je eigen belang te denken. Kijk naar wat de ander nodig heeft en waarom dat is of was. Dat helpt jou om de ‘fysieke afstand’ te accepteren en om de emotionele afstand te verkleinen.

Boogschutter

In februari brengen Jupiter en Venus licht in de relatie met broers en zussen. Dat kan letterlijk zijn, maar dat kan ook gaan over iemand die voelt als een broer of zus. Is er iets dat jullie uit elkaar heeft gedreven, een misverstand of een domme ruzie, dan is dit het moment om het contact te herstellen. Alles is vergeven en vergeten, zand erover. Je ontdekt ook hoe belangrijk die ene broer of zus voor jou is en dat je diegene echt nodig hebt in je leven.

Jij bent diegene die het gesprek aan zal moeten gaan, want jij bent diegene die momenteel het beste is in het kiezen van de woorden. Je weet hoe je mensen bij elkaar moet brengen, de koppen één kant op moet krijgen. Dat betekent overigens dat je ook veel kunt doen om anderen te helpen tot verzoening te komen, als een soort tijdelijke mediator, als discussieleider of als neutrale buitenstaander die wordt uitgenodigd om mensen te helpen die het oneens zijn of die iets uit te vechten hebben. Je zou zoveel kunnen genieten van deze rol dat je overweegt om er meer mee te doen. Misschien ontdek je een nieuwe toekomst.

Steenbok

Jupiter en Venus brengen een bezoek aan de zone die te maken heeft met je gevoel van eigenwaarde, alles wat je in het leven ‘bezit’. Verzoening en vergeving gaan dan sterk over tevreden zijn met jezelf. Accepteren dat je goed bent zoals je bent, dat je goed genoeg bent. Beseffen dat je waardevol bent en jezelf vergeven voor alle keren dat je jezelf niet goed genoeg vond. Bezittingen en spulletjes kun je misschien niet vergeven, maar je kunt ze wel weggeven en een nieuw leven gunnen. Ze hoeven niet langer bij jou te blijven om jou zekerheid te verschaffen, maar ze mogen op zoek naar een andere eigenaar. Met Jupiter in deze zone kun jij vanuit het diepst van je hart en met de beste bedoelingen dingen weggeven, zonder er ook maar iets voor terug te verwachten. Overigens komt er vanuit de kosmos meestal wel een beloning. In de vorm van een opgeruimd gevoel, een frisse start of ruimte voor nieuwe ideeën. Dus geef en laat gaan in het volste vertrouwen. Er komen alleen maar goede dingen voor in de plaats. Misschien ontdek je tussen de oude spullen ook nog een schat, waarvan je vergeten was dat je die bezat. Dat is dan helemaal prachtig.

Waterman

In februari ben je één en al liefde en geloof. Je vereenzelvigt jezelf met het goddelijke beginsel en wilt een voorbeeld voor anderen zijn op een levenspad in vrede en harmonie. Mocht je inspirerende literatuur tegenkomen, dan voel je dat je door wilt geven wat je hebt geleerd, als een soort discipel van een nieuw geloof. Vooral als je betrokken bent bij de politiek kun je erg gedreven zijn. Misschien zie je als een van de eersten dat het tijd is voor een nieuw geluid. De rol van voorloper past bij je.

Je kunt in je enthousiasme een beetje doorslaan, iets te fanatiek worden. Dat merk je als anderen afhaken, geen zin hebben om naar je te luisteren. Word dan niet boos, maar toon begrip. Wacht met je betoog tot anderen ernaar vragen, tot ze openstaan voor wat je te vertellen hebt.

Vooral in de relatie met je partner is het belangrijk een beetje terughoudend te zijn. Het gaat niet alleen om wat jij denkt wat goed is voor hem of haar en de wereld. Het gaat er ook om dat de ander zichzelf kan zijn. Dat is soms belangrijker dan dat hij of zij veganist wordt of aan yoga gaat doen of op dezelfde partij stemt als jij.

Vissen

Veel mensen zijn – al dan niet bewust – boos op een hogere macht, zoals God. Omdat er in hun leven iets is gebeurd waar ze veel verdriet over hebben, waarbij ze diep teleurgesteld zijn. Ze zweren het geloof in een hogere macht af. Vooral Vissen kan dan veranderen in een fanatieke atheïst. Maar dat hoort helemaal niet bij dit spirituele teken, waardoor hij of zij te maken kan krijgen met gevoelens van leegte, zinloosheid, ‘levenspijn’. Als er iets is wat Jupiter en Venus deze maand voor je kunnen doen, is het de verzoening met het goddelijke, in welke vorm je dat ook wilt zien. Daarvoor zul je in stilte en afzondering tot inzicht moeten komen. Er zal iets van begrip moeten ontstaan. Dat de nare dingen die gebeuren niet het werk zijn van een God die erop uit is jou te dwarsbomen, maar dat er in elke ervaring ook een boodschap van liefde en kracht verscholen zit. Dat kan het uiterste van je vragen. En dat vraagt ook van jou dat jij jezelf vergeeft voor de woede en de verharding die is opgetreden in je hart. Maar als dat lukt, ga je écht het licht zien en kun je weer voluit leven vanuit liefde.


Meer Happinez?

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Vissen, dit is je gezondheidshoroscoop voor 2021
Vissen, dit is je gezondheidshoroscoop voor 2021