Terug naar overzicht

Leeuwen-seizoen: dit gaan alle sterrenbeelden merken

Categorie
Tekst
Fabienne Peters
Leeuwen-seizoen: dit gaan alle sterrenbeelden merken

Het Kreeften-seizoen is voorbij. Vanaf 23 juli tot en met 23 augustus 2020 staat de zon in het teken Leeuw.

Waar Kreeft staat voor diepe emotie, gehechtheid, familie en zorgzaamheid, staat Leeuw voor het tegenovergestelde: vrijheid, lichtheid, daadkracht, jovialiteit en ik-gerichtheid. Tijd voor feestjes en gezelligheid dus. Vier de zomer! Vijf onderwerpen om aandacht aan te besteden in het Leeuwen-seizoen.

1. Ontdek en deel

Zet je werk als het kan even stil en geniet van een paar vrije dagen. Zwem in de zee, verschans je met een wijntje op het terras, organiseer een feestje; het maakt niet uit hoe je het doet, als je maar geniet van je vrije dagen. Dit is geen periode om alleen te zijn, maar een periode om te ontdekken en te delen met mensen en dieren die je dierbaar zijn.

2. Spendeer vrijelijk

Met de zon in Leeuw word je een gullere gever. Leg er geen rationele rem op, maar trek die buidel zover mogelijk open en spendeer je geld aan waar je hart naar uitgaat. Of dat nu voor anderen is of voor jezelf maakt niet uit, volg je impulsen. Je zult merken hoe blij je er in deze periode van het jaar van wordt.

3. Omarm humor en lichtheid

In het Leeuwen-seizoen wil je je graag verbinden. Niet (alleen) door middel van diepe of filosofische gesprekken, maar gewoon in het kader van gezelligheid en lang leve de lol. Je zult ook merken dat je behoefte hebt aan humor om je heen. Zware boeken en films leg je voorlopig misschien even terzijde. Laat die zon maar schijnen!

4. Schat mij op waarde!

Het teken Leeuw staat graag in de spotlights. Ook als jij daar in het dagelijkse leven totaal geen behoefte aan hebt, zul je merken dat je in het Leeuwen-seizoen extraverter bent. Je schat jezelf wat moeitelozer op waarde en wordt door anderen ook graag op waarde geschat in deze periode.

5. Trek aan en stoot af

Schiften geblazen; in het Leeuwen-seizoen voel je goed aan waar je energie van krijgt en waar energie wegsijpelt. Met een tomeloze drijfkracht absorbeer je waar je zin in hebt en stoot je af waar je geen zin in hebt. Klaar met die onzin! In het moment zul je vinden dat je het veel eerder had moeten beslissen.

Meer weten?

Meer Happinez?

Door anderen gelezen