Maagd, jouw geheimen komen aan het licht

Maagd, jouw geheimen komen aan het licht Maagd, jouw geheimen komen aan het licht Maagd, jouw geheimen komen aan het licht

Lieve Maagd, met Pluto als heerser over de maand november kom je jezelf tegen. Een gesprek of een bespreking kan compleet uit de hand lopen. Iemand reageert verkeerd op wat jij misschien goed bedoelt. Of jij reageert heftig op wat de andere niet zo had gemeend. 

Voor je het weet  zit je in een conflict, dat lastig te ontwarren is. Het omgekeerde kan ook. Er is iets niet gezegd, er is sprake van een geheim en jij breekt je hersenen over wat het kan zijn. Of er is een geheim dat je al heel lang bij je draagt en opeens komt het op een vervelende manier aan het licht. Je voelt schaamte en onzekerheid. Onmacht ook, want dat hoort bij Pluto.

Accepteer en neem verantwoordelijkheid

Maar wees eens eerlijk. Is het niet beter dat dit aan het licht komt? Is dit niet een goede aanleiding om iets op te lossen in je leven? Of zitten er ook positieve aspecten aan dat conflict? Misschien moest er wel meer duidelijkheid komen. Accepteer dat wat eenmaal gezegd is, of aan het licht is gekomen, niet zomaar kan worden teruggedraaid. Neem verantwoordelijkheid voor jouw aandeel in wat er gebeurt en wees 100 procent eerlijk. Daar schuilt de oplossing.

Meer lezen, Maagd?

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Weegschaal, je balanceert tussen emoties
Weegschaal, je balanceert tussen emoties