Maandhoroscoop: Mars zorgt voor verliefde gevoelens

Maandhoroscoop: Mars zorgt voor verliefde gevoelens Maandhoroscoop: Mars zorgt voor verliefde gevoelens Maandhoroscoop: Mars zorgt voor verliefde gevoelens

Maart is de lentemaand, waarin we allemaal de kriebels krijgen. Omdat er meer zonlicht is voelen we ons enthousiast, bij vlagen zelfs een beetje manisch. Dat kan zich vertalen in verliefde gevoelens, maar ook in verliefd worden op een nieuw idee, een plan waar je helemaal voor gaat. Welke ideeën laat jij opborrelen? Lees het in jouw maandhoroscoop:

Ram

Mars activeert in maart jouw talenten. Alsof je een grote schatkist opendoet, ontdek je dat je veel meer kunt dan je altijd had gedacht. Een van die talenten leent zich uitstekend voor een businessplan. Een waar je veel geld mee kunt verdienen. Maar het is wel belangrijk dat je de focus houdt op het plezier van het ondernemen en dat je niet te hard achter euro’s aanrent. Het doel heiligt niet de middelen, de weg zelf is heilig! Toch is het goed denkbaar dat je ook financieel een voorspoediger periode tegemoet gaat.

Talenten die zich openbaren hebben misschien iets te maken met het puur praktisch dingen maken, met je handen in de klei of in samenwerking met de natuur. Denk aan een moestuin, het maken van landelijke producten. Sappen, jams, wat je maar wilt,  thank God you’re a country girl En het brengt je ook in contact met mensen die je anders niet zo snel zou ontmoeten, maar van wie je iets kunt leren. Een zekere eenvoud, plezier in kleine dingen, nuchterheid. Je gaat een maand tegemoet vol waardevolle momenten en als je die verzamelt in een klein dagboekje, ben je in april nog gelukkiger dan je nu al bent.

Stier

Vorige maand kun je al gemerkt hebben dat je energieker en fysieker bent dan normaal, die trend zet zich door in maart. Jouw talenten op het lichamelijke vlak willen zich aan de wereld laten zien. Of aan je partner. Mars werkt bij jou in maart namelijk sterk op je sensualiteit. Je voelt je sensueler en wilt dat alle plekjes van je lichaam aan bod komen. Ook kun je jouw talent voor massage tot ontwikkeling laten komen. Misschien is het leuk om een cursus te volgen op dat gebied. Het aanraken van de ander op een ontspannen manier is niet alleen een daad van liefde en aandacht, het is ook een vorm van healing die jou en de ander op een diep niveau helpt om beter te dealen met emoties.

Tot 50% korting: Sieraden Stock Sale Happinez x A Beautiful Story

De Stock Sale is nú live. Meld je aan en krijg toegang tot 50% korting op geselecteerde, tijdloze sieraden.

Maar Mars zal zich voor het grootste deel kenbaar maken in je slaapkamer. Ben je nog single, dan kan de drang om verliefd te worden zo groot zijn, dat je een soort van verliefd wordt op het verliefd zijn. Dat geeft niks. Het is een heerlijk gevoel. Als je maar even wacht met grote stappen, tot je weer met de beentjes op aarde bent.

Tweelingen

Het thema spiritualiteit blijft je inspireren. In maart wil je er concreet mee naar buiten. Een manier vinden om anderen in aanraking te brengen met hun eigen spiritualiteit. De heide op of het bos in. Of heerlijk langs de zee slenteren en praten over de dingen waar het echt over gaat in het leven. Waar het op neerkomt is dat jij je organisatietalent aanwent om anderen bij elkaar te brengen om samen spiritualiteit te beleven. En dat kan zelfs een soort nieuwe missie worden. Al is het natuurlijk helemaal niet erg als het een eenmalig actie is.

Elke beweging, elke actie die je onderneemt, lokt weer een volgende beweging, een reactie uit. En zo ontvouwt zich jouw leven, als een lange kralenketting. Alle tussenliggende stapjes zijn nodig om jou daar te brengen waar je nu bent. Laat je leiden door die mooie innerlijke vonk die jou op gekke en briljante ideeën brengt. En kijk hoe je van het een in het ander rolt, moeiteloos, gewoon door te vertrouwen op jezelf en op datgene wat het leven voor je in petto heeft.
Ach, eigenlijk hoef je dit niet te lezen. Je weet het zelf al.

Kreeft

Kreeft staat in maart in vuur en vlam. Dat kan, maar hoeft niet het gevolg te zijn van gevoelens van liefde. Je zou het ook lust for life kunnen noemen. Die enorme energie en vreugde, die tintelingen langs je ruggengraat, die gelukzalige momenten…, ze kunnen zelfs uitmonden in een heuse kundalini-ervaring. Daarmee bedoelen yogi’s de spirituele piekervaring die tot stand komt als de kundalini-energie zich vanuit het stuitje een weg baant door je lichaam. Zo’n ervaring kan het begin zijn van een nieuwe weg in je leven, een waarin je meer de focus legt op je spirituele ontwikkeling.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Verder zou je op het terrein van je werk helemaal in de ban kunnen raken van een nieuw idee of concept, iets waarmee jij jezelf en anderen op een hoger plan kunt brengen. Neem de tijd voor de uitwerking. Het is waarschijnlijk een idee waarbij de devil in the details zit. Als je die goed uitvoert kan het een succes worden en voor jou een zeer bevredigende ervaring. Vraag ook de input van collega’s of vakgenoten om tot de beste uitwerking te komen. Echt, je zult verbaasd zijn hoe een klein idee of initiatief zal uitgroeien tot iets waar je jaren mee verder kunt.

Leeuw

Laat je in maart betoveren door iemand die niet bang is zijn of haar zachte kanten te laten zien. Dit zou weleens iemand kunnen zijn waarbij ook jij je zachte kant durft te gaan ontplooien. Natuurlijk kun je het goed alleen, natuurlijk ben je sterk, maar het kan ook heerlijk zijn om je over te geven aan zijn lieve zorgen, je even een klein kind te voelen. Misschien zal je verbaasd zijn over jezelf maar dit maakt ook seksueel het nodige los.

Heb je al een partner, dan kost het je geen moeite om jezelf te laten gaan. Zelfs als je al heel lang samen bent, is er zoveel dat je niet van elkaar weet en dat erop wacht om ontdekt te worden. Je zult zien dat je alleen maar ‘ja’ hoeft te zeggen tegen het avontuur dat wacht en dat jullie verbintenis sterker maakt, zowel lichamelijk als van hart tot hart.

Verder kun je wat competitiever zijn dan normaal, wat sneller jaloers of in de concurreren met anderen. Neem dat niet te serieus, maar lach om jezelf. De man of vrouw die voor jou kiest, heeft geen oog voor anderen meer.

Maagd

Jouw energie vliegt in maart alle kanten op, je kunt een beetje overweldigd raken omdat er zo ontzettend veel leuke dingen en mensen zijn die aan je trekken. Nee zeggen wordt heel moeilijk met de adem van Mars die in je nekt hijgt. Je wilt overal bij zijn, en niemand teleurstellen, misschien heb je zelfs een beetje last van fear of missing out. De opdracht is om zo af en toe een kopje thee te drinken met jezelf. Weer even helemaal tot jezelf komen, merken dat die rust heel prettig is en absoluut niet saai of leeg, maar juist voeding voor je ziel.

Ondertussen kun je in vriendschappelijke zin verliefd worden op iemand waar je niet zozeer lichamelijke gevoelens voor hebt, maar iemand wiens levenslust en sprankelende woorden jou aansteken. Je wilt het liefst zoveel mogelijk tijd samen doorbrengen. En als jullie samen zijn is er meteen van alles aan de hand, er ontstaat een dynamiek die moeilijk in de hand te houden is, maar oh zo spannend en leuk. Ook daarbij geldt dat het voor jou nodig is om je zo af en toe even terug te trekken uit de mallemolen van deze vriend of vriendin.

Weegschaal

Mars prikkelt jou om van je veilige plek te komen. Hij geeft je een dosis durf en moed die je anders niet zo snel laat zien. Er kan daardoor iets in jou geboren worden, een idee, een concept, waarvoor je bereid bent je nek uit te steken. Het is best griezelig, maar op een of andere manier voel je dat je hier echt iets mee moet doen, dat het te mooi is om het weg te laten vliegen, of zolang te wachten dat een ander ermee vandoor gaat. Want dat gebeurt met goede ideeën. Die komen op meerder plaatsen tegelijk tot stand en ze wachten net zolang tot één iemand ze adopteert en ze grootbrengt tot een compleet en volwassen concept.

Die taak kun jij nu heel sterk voelen. Wees niet bang dat je niet groot of sterk genoeg bent om deze taak te volbrengen. Je zult merken dat het lukt om anderen te vinden die je helpen. Dit is iets moois waar niet alleen jijzelf iets aan hebt, maar anderen ook. Dus open je mind en laat maar komen wat er komt, je durft het, je kunt het en je krijgt alle hulp die je nodig denkt te hebben.

Schorpioen

Mars maakt in jou de vechtlust wakker. En die leef je het liefste uit op mensen die dicht bij je staan. Dat klinkt verontrustender dan het is. We hebben vrede en liefde nodig, maar voor gezonde relaties is een beetje strijd minstens zo belangrijk. Het helpt je om duidelijk te krijgen waar de ander begint en waar jij zelf ophoudt. Het helpt je om de bakens te verzetten en patronen te doorbreken die er tussen jullie ingeslopen zijn, maar waar je geen van twee echt blij van wordt.

Het kan natuurlijk wel even spannend zijn. Maar bedenk ook dat er nog positieve keerzijde is, die niet voor niets bij de planeet Mars hoort: Je kunt elkaar seksueel weer veel spannender gaan vinden door een fijne discussie. Er valt weer iets te veroveren, want je laat aan die ander een nieuwe kant zien en dat betekent dat je partner een prikkel krijgt om opnieuw zijn of haar best voor jou te doen. Mocht je er nog niet van overtuigd zijn dat maart voor jou een superfijne maand wordt, dan zou je kunnen besluiten op avontuur te gaan, de zon op te zoeken. Het zou je geweldig goed doen.

Boogschutter

De energie van Mars stuurt je naar plaatsen waar je geïnspireerd raakt door dieren of planten. Je kunt merken dat je echt contact met ze krijgt. Dat je kunt zien wat er omgaat in die prachtige levende wezens, alsof je een van hen bent. Dat geeft je steeds meer het gevoel: hier moet ik iets mee doen. Mars is namelijk niet van het dromen maar van de daden. Misschien kom je in opstand als er bomen worden gekapt in jouw straat. Misschien wordt je vrijwilliger bij de Dierenambulance. Het maakt niet zoveel uit, als jij op een of andere manier maar dienstbaar kunt zijn aan andere levende wezens.

Het past ook bij jouw idealistische persoonlijkheid om ergens voor te vechten, dus je voelt je hier erg senang bij. Alsof je een stuk dichter bij je ware zelf bent gekomen. Het enige dat je een beetje in de gaten zou moeten houden is dat je voldoende rust krijgt. Mars houdt niet alleen figuurlijk niet van dromen, hij kan ook je slaap verstoren, omdat je wakker ligt van nieuwe initiatieven in je leven. En dan wordt maart een uitputtingsslag. Zorg dat je je  mind tot rust brengt voor het slapen gaan, bijvoorbeeld met een meditatie.

Steenbok

Je kunt in maart overvallen worden door pure wanderlust. Een plotseling enthousiasme voor een andere cultuur, een diepgevoelde behoefte op reis te gaan en je horizon te verbreden. Met mars als reisgenoot is het leven één groot avontuur, dus zelfs als je het budget niet hebt om een verre reis te boeken, volstaat ook een ‘voetreis naar Rome’, naar Limburg of het dichtstbijzijnde dorp: het maakt niet uit, als Mars je ogen opent voor wat er om je heen gebeurt is alles een avontuur, ontdek je overal mogelijkheden, kom je op elke plek tot goede ideeën.

Wat er extra leuk aan is, is dat dit gevoel afrekent met het onterechte idee dat jij soms over jezelf hebt dat je te braaf of te saai bent. Dus Mars helpt ook nog eens om je zelfvertrouwen te vergroten. En dat is niet alleen prettig, het zorgt er ook voor dat je op andere gebieden in je leven meer durft dan normaal. Iemand aanspreken waar je je toe aangetrokken voelt en dan zijn reactie nemen zoals hij komt. Jezelf openstellen zonder bang te zijn een blauwtje te lopen en dan merken dat het eigenlijk niet uitmaakt wat die ander voelt. Jij wilt je uiten!

Waterman

Mars prikkelt de klusser in jou. Jawel, hamer, boor en schroevendraaier zijn niet meer veilig in maart. Het kan beginnen met een kleine ergernis, een plankje dat nodig geverfd moet worden. En aan het einde van de maand heb je het halve huis verbouwd. Het is fijn dat Mars je over je drempelvrees heen helpt. Het is ook fijn om te ontdekken dat je veel meer kunt dan je had gedacht. Maar geloof het of niet, verbouwen en klussen is ook een spiritueel proces. Er komen momenten dat je het niet meer ziet zitten. Haak je af of ga je door? Geloof je in jezelf?

Er zijn momenten dat je teveel haast maakt. Dat je vergeet om te genieten van het pure knutselen met je handen. En er gaat meteen van alles mis natuurlijk. Heb je het geduld om elke stap van het ambachtelijke proces met liefde uit te voeren? Dat is de kunst van het klussen. Ook goed om te bedenken: je huis staat symbool voor je emotionele fundament. Met iedere verbetering die je aanbrengt, doe je iets moois voor jezelf. En elke verandering staat voor een verandering in jou. Mars nodigt je uit om daarin mee te gaan.

Vissen

Jouw wilde plannen voor maart zouden weleens een zeer commercieel tintje kunnen krijgen. Denk niet meteen dat commercieel een vies woord is. Zie het maar zo dat het handelsinstinct, dat ergens in jou lag te slapen, opeens wakker wordt en dat je daar ook mooie dingen mee kunt doen. Misschien snap je ineens hoe je munt kunt slaan uit een idee dat je al jaren op de plank hebt staan. Misschien ontmoet jij iemand die jou wil betrekken in een plan. Nu geldt voor Vissen één ding: pak de dingen grondig aan. Soms denk je iets te makkelijk over wetten en regels – meestal in alle onschuld – maar zeker als jij je begeeft op het zakelijke pad, is het extra belangrijk om goede de kleine lettertjes te lezen en goed te onderzoeken wat de spelregels zijn voor jouw specifieke (en vaak wonderlijke) aanpak.

Zolang je daar aandacht aan besteedt, kun je niet alleen succes hebben, maar kun je in je plan ook iets meenemen van ‘een betere wereld voor iedereen’. Want dat is wat jij, Vissen, het belangrijkste vindt:  je geluk en voorspoed delen met mensen die het minder hebben getroffen dan jij.

Benieuwd of de voorspellingen vorige maand zijn uitgekomen? Hier kun je je horoscoop van afgelopen februari teruglezen.

En ook:

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Weegschaal, in maart verlaat jij je comfortzone
Weegschaal, in maart verlaat jij je comfortzone