Op 28 juli is het nieuwe maan in Leeuw

Op 28 juli is het nieuwe maan in Leeuw Op 28 juli is het nieuwe maan in Leeuw Op 28 juli is het nieuwe maan in Leeuw

Op 28 juli 2022 is het weer nieuwe maan. Nieuwe maan komt eens per maand voor. De maan is dan vanaf de aarde niet zichtbaar, maar dat wil niet zeggen dat de maan tijdens deze fase geen invloed op ons uitoefent. Nieuwe maan is juist hét moment om met nieuwe doelen, plannen en acties aan de slag te gaan.

Dit is het moment om voor jezelf duidelijk te krijgen wat je wilt en hoe je dat gaat realiseren. Hiervoor is iedere nieuwe maan geschikt, maar elke maand spelen er andere thema’s. Deze zijn afhankelijk van het sterrenbeeld waarin de maan staat. Op 28 juli staat de nieuwe maan in het speelse teken Leeuw. Dit is wat het voor jou betekent.

Nieuwe maan op 28 juli 2022

De nieuwe maan staat altijd in hetzelfde teken als de zon. Momenteel is dat het teken Leeuw, waardoor de nadruk tijdens deze nieuwe maan ligt op typische Leeuw-thema’s. Denk aan creativiteit, speelsheid, zelfexpressie en plezier maken. De zon heerst over het teken Leeuw en dat is niet voor niets. Dit teken is op zijn best als het kan stralen als de zon, zich kan laten zien en anderen kan verwarmen met zijn gulle, enthousiaste persoonlijkheid. Leeuw is vrolijk, creatief en voelt zich graag gezien. Dit teken verschuilt zich in essentie niet graag achter donkere wolken, maar wil zijn licht delen met anderen. En dat is precies wat we van de Leeuw kunnen leren.

Lees ook: dit is wat de zon in je horoscoop echt over je zegt

Focus op creativiteit en plezier

Verdiep je tijdens de nieuwe maan van 28 juli 2022 in de Leeuw-thema’s door jezelf de volgende vragen te stellen:

 • Wat zijn jouw (creatieve) kwaliteiten en hoe zet jij deze in? Laat je ze wel voldoende zien aan de buitenwereld?
  Leer van de Leeuw en zet onzekerheden even opzij. Dit is niet het moment om bescheiden of verlegen te zijn. Iedereen heeft kwaliteiten en het is eeuwig zonde als je deze niet deelt met de buitenwereld.
 • Hoe kun jij (nog) sterker in je schoenen staan en je zelfverzekerder gaan voelen? 
  Ook hier geldt: als bescheidenheid en verlegenheid even niet aan de orde zijn, wat zou je hier dan op antwoorden?
 • Als alles kon en mocht, wat zou je dan doen? Hoe zou jouw leven er dan uitzien? 
  Zet bij het beantwoorden van deze vraag al je zorgen aan de kant. Wat anderen ervan zouden vinden, hoe ze reageren op jou en of je het wel goed genoeg kan, is nu niet interessant. Wat wél interessant is, is hoe jij je zou laten zien aan de buitenwereld als alle (negatieve) externe factoren wegvallen. Niemand oordeelt en falen bestaat niet. Wat zou je dán doen?
 • Wat is jouw definitie van ‘plezier maken’? En doe je dat wel genoeg?
  Dit is niet het moment om te denken aan die eindeloze takenlijst, al het werk dat op je wacht of andere belemmeringen. Plezier maken zou ook een punt op dat lijstje moeten zijn! Daarom is het belangrijk om voor jezelf duidelijk te krijgen wat jij nou echt leuk vindt om te doen. Wat laat jou lachen als een kind? Wat bezorgt je een zorgeloos gevoel?

Als je het prettig vind, kun je jouw antwoorden gebruiken om intenties te zetten voor de komende maand, met als doel om lichter en leuker door het leven te gaan. Onthoud: je weet niet half hoe fantastisch jij bent, hoezeer je het verdient om de spotlight te pakken én om een leven vol plezier te leiden. Als er iets is wat het sterrenbeeld Leeuw ons kan leren, is dat het wel.

Meer lezen?

Zo gebruik je de kracht van de nieuwe maan.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.
Volgend artikel
Leeuw-seizoen: dit is wat het voor jou betekent
Leeuw-seizoen: dit is wat het voor jou betekent