Een ritueel voor de allereerste Nieuwe Maan van 2019

Een ritueel voor de allereerste Nieuwe Maan van 2019 Een ritueel voor de allereerste Nieuwe Maan van 2019 Een ritueel voor de allereerste Nieuwe Maan van 2019

De Nieuwe Maan is al eeuwenlang een periode waarin mensen vooruitblikken naar de toekomst. De energie die in deze maanfase zou vrijkomen, zorgt voor een heldere kijk op wensen, verlangens en voornemens.

Op zondag 6 januari 2019 om 02:29 uur is het nieuwe maan – wat betekent dat de zon en maan tegelijkertijd opkomen en ondergaan. Tijdens deze eerste twee weken van de maancyclus ervaren veel mensen juist een energieboost. Al eeuwenlang wordt deze periode door astrologen gezien als de beste fase om aan iets nieuws te beginnen en toekomstige plannen uit te stippelen.

De kracht van de maan

De maan is één van de meest krachtige natuurverschijnselen ter wereld. Het biedt licht in de duisternis, zorgt voor het tij van oceanen en is al eeuwenlang een houvast voor de mens. Hard bewijs is er niet, maar niet voor niets werd al in de oudheid geschreven over de kracht van de maan. Veel mensen geloven dat de maanstand beïnvloedt hoe zij zich voelen. Niet ondenkbaar, wanneer je bedenkt dat de mens voor een groot deel uit water bestaat en de maan zelfs een machtige zee tot eb en vloed kan bewegen.

Nieuwe maan ritueel

De energie die een nieuwe maan met zich meebrengt, is ideaal om stil te staan bij je wensen en verlangens voor 2019. Van een nieuwe bank tot het vinden van je grote liefde, niets is gek. Noteer alles wat je te binnen schiet op papier. Neem hier echt even de tijd voor. Leg de lijst desnoods even weg en pak ‘m er later weer bij. Kies uiteindelijk drie tot vijf zaken waar je de sterkste emoties bij voelt.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen

  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal

  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen

  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Blijf stilstaan bij wat je hoopt en verlangt

Vaak is het zo dat goede voornemens en ambitieuze plannen ongeveer halverwege januari in de vergetelheid raken en daardoor ook hun kracht verliezen. Berg daarom jouw lijst zorgvuldig op en haal het bij elke Nieuwe Maan in 2019 weer even tevoorschijn. Zo sta je elke maand weer even stil bij wat je intenties voor het nieuwe jaar waren. Misschien is het toeval, misschien helpt het opschrijven van onze verlangens ons onbewust ons gedrag aan te passen, misschien bezit de Nieuwe Maan inderdaad een magische kracht die niet rationeel te bevatten is. Hoe het ook zij; tot verandering is iedereen in staat. Op naar een nieuw jaar!

Over auteur
Freelance journalist Joanne Wienen blijft (met vallen en opstaan) altijd zoeken naar het geheim van een gelukkig, gezond en gebalanceerd leven. Ze schrijft artikelen over alles wat ze tijdens die levensreis meemaakt en leert.
Volgend artikel
Dit is je horoscoop: het wordt een waardevol jaar voor Ram
Dit is je horoscoop: het wordt een waardevol jaar voor Ram