Dit is je horoscoop: het wordt een waardevol jaar voor Ram

Fotografie Tekst Johanna Blok
Dit is je horoscoop: het wordt een waardevol jaar voor Ram Dit is je horoscoop: het wordt een waardevol jaar voor Ram Dit is je horoscoop: het wordt een waardevol jaar voor Ram

Minder onverwachte situaties, meer vaste grond onder je voeten en een pot met goud aan het einde van de regenboog. 2018 wordt een oogstjaar voor Ram. Dankzij de invloed van Uranus.

Ram
21 maart t/m 20 april

Soul

Opwindend

Je haalt opgelucht adem als in juli de onrustige planeet Uranus verhuist van het teken Ram naar het teken Stier. Uranus heeft je een aantal jaren in zijn machtige greep gehad. Dat gaf op de achtergrond voortdurend een gevoel van onzekerheid, als een soort ruis op de radio. Niet dat je twijfelde over jezelf of je capaciteiten. Je moest vooral zien te dealen met het gevoel dat alles in je leven elk moment kon veranderen. Natuurlijk was het ook avontuurlijk en opwindend, maar het was vooral een flinke uitdaging. Het continu inspelen op wat zich aandiende slorpte veel energie. Bovendien zag je waarschijnlijk geen mogelijkheid om een pad voor jezelf uit te stippelen voor de lange termijn, ook al was je behoorlijk visionair.

Meer rust

Je hebt van deze periode geleerd om buigzaam te zijn als een wilgentakje en plooibaar als fluweel. Maar nu mag je de stress achter je laten en een beetje indalen. Minder onverwachte situaties, meer vaste grond onder je voeten en een pot met goud aan het einde van de regenboog waar je op je gemak naartoe kunt lopen. Daarom is 2018 een goed jaar om je carrière en financiële situatie te evalueren, want die zijn een beetje het kind van de rekening geweest. Als je wilt werken aan je persoonlijke wederopbouw, krijg je alle steun die je nodig hebt. Deze aandacht voor aardse zaken gaat overigens niet ten koste van je esoterische ontwikkeling. Met Neptunus en Chiron in Vissen voel je een diep verlangen om ‘boven’ en ‘beneden’ met elkaar in harmonie te brengen.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Meer weten? In Happinez Magazine lees je wat de planeten voor Ram betekenen op het gebied van heart & body.

Geen Ram? Geen nood: 12 dagen lang vind je elke dag een ander sterrenbeeld – dus ook die van jou.

Volgend artikel
Dit is je horoscoop: Stier blijft fier overeind in een woelig jaar
Dit is je horoscoop: Stier blijft fier overeind in een woelig jaar