Saturnus retrograde: welke keuze maak jij?

Saturnus retrograde: welke keuze maak jij? Saturnus retrograde: welke keuze maak jij? Saturnus retrograde: welke keuze maak jij?

Op 30 april gaat Saturnus, de planeet van discipline en structuur, retrograde in het teken Steenbok (tot 18 september 2019). Dit is wat je de komende maanden te wachten staat.

Saturnus wordt gekenmerkt door discipline, hard werken, regels en structuur. Hij is een strenge leraar. In retrograde laat hij je dan ook terugkijken op de periode sinds september 2018. Hij wil dat je voor jezelf nagaat welke lessen deze periode voor jou in zich had én welke invloed jij zelf had op alles wat je overkwam.

Je hebt een keuze

De planeet wil je deze retrograde periode laten zien dat jij de verantwoordelijkheid hebt voor je eigen leven. Natuurlijk heb je niet altijd controle over wat je overkomt of wat er op je pad komt, maar je kunt altijd kiezen hoe je op een situatie reageert.

Saturnus vraagt je te kijken naar waar je nu staat. Welke acties en reacties hebben je naar dit punt geleid? En ben je tevreden met de richting die je opgaat? Of is het tijd om een andere koers te kiezen? Een koers die vraagt om een ander handelen?

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Durf jij de verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen acties? Ben je bereid om anderen niet langer te veroordelen of kwalijk te nemen? Om te stoppen met projecteren en in te zien dat jij altijd een eigen aandeel hebt?

Welke beslissing neem jij?

Saturnus laat je zien dat jij degene bent die beslist hoe jouw toekomst er uitziet, met iedere beslissing die je neemt. Met ieder woord en met iedere gedachte die je kiest heb je de mogelijkheid om het beste in jezelf en de wereld naar boven te halen.

Ben jij bereid om volledig in je kracht te gaan staan en een leven naar jouw keuze te leiden? Dan geeft Saturnus in retrograde je de moed en discipline die je nodig hebt. Vertrouw op Saturnus en vertrouw in jezelf.

Meer lezen?

Volgend artikel
Maagd, jaag jezelf deze maand niet in het harnas
Maagd, jaag jezelf deze maand niet in het harnas