Ken jij de Nine Star Ki astrologie al?

Ken jij de Nine Star Ki astrologie al? Ken jij de Nine Star Ki astrologie al? Ken jij de Nine Star Ki astrologie al?

Leeuw, ram, draak, os; de tekens uit de traditionele westerse en Chinese astrologie kent bijna iedereen. De getallen en elementen uit de Chinese Nine Star Ki Astrologie zijn een stuk minder bekend. Maak kennis met deze bijzondere vorm van astrologie waarbij de Chi energie centraal staat.

In dit artikel lees je wat de Nine Star Ki astrologie inhoudt en ontdek je de eigenschappen van de elementen. In dit artikel maak je kennis met de eigenschappen van de negen getallen water 1, aarde 2, hout 3 en 4, aarde 5, metaal 6 en 7 aarde 8 en vuur 9 van de Nine Star Ki Astrologie.

Elementen en levensenergie

In de westerse astrologie bepaalt je geboortedag je sterrenbeeld, in de Chinese astrologie doet je geboortejaar dat. Beide vormen van astrologie maken gebruik van archetypes om karaktereigenschappen te beschrijven. Zo staat een leeuw uit de westerse astrologie voor een aanwezig en gul karakter en een draak uit de Chinese astrologie voor een vurig en gepassioneerd type.

De astrologie maakt naast archetypes ook gebruik van elementen. Voor de westerse astrologie zijn dat water, aarde, lucht en vuur. Deze elementen zijn verbonden met de twaalf dierenriemtekens. Binnen de Chinese astrologie zijn de elementen water, aarde, hout, vuur en metaal. Ook in de Chinese astrologie zijn de elementen verbonden met de astrologische tekens. Uitgaande van de elementen van de Chinese astrologie en de levensenergie Chi is er de Chinese Nine Star Ki astrologie. Wat onderscheidt deze vorm van astrologie van de traditionele Chinese en westerse? En wat brengt Nine Star Ki astrologie je?

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Balans creëren

Nine Star Ki astrologie geeft aan hoe de levensenergie Chi zich door jouw leven beweegt. Het helpt je patronen te ontdekken en te doorbreken en laat je inzien wat je nodig hebt om verder te ontwikkelen. Hoe het werkt? Aan de hand van je geboortedatum wordt er een combinatie van drie getallen berekend die is samengesteld uit de volgende negen getallen: water 1, aarde 2, hout 3 en 4, aarde 5, metaal 6 en 7 aarde 8 en vuur 9. Bijvoorbeeld: bij geboortedatum 21 oktober 1988 hoort combinatie hout 3, metaal 6 en aarde 2. Er zijn 81 combinaties te maken waarin minimaal twee, maximaal vier van de elementen ontbreken. En juist door erachter te komen wat de eigenschappen van de ontbrekende elementen zijn, kun je meer balans creëren in je leven.

Verrassende combinaties

De drie getallen die uit de berekening komen zijn je hoofdgetal (jaargetal), controlegetal (maandgetal) en aanleggetal (uitingsgetal). Je hoofdgetal staat voor innerlijke drijfveren, je controlegetal staat voor je diepere grond die vaak tot uiting komt als je onder druk staat. Je aanleggetal vertelt hoe je in het dagelijkse leven beweegt en communiceert. Het hoofdgetal wordt bepaald door je geboortejaar, het controle- en aanleggetal door je geboortemaand- en dag. De drie getallen staan samen voor je karakter. Het kan dus zijn dat je drijfveer hard werken is (aarde 2), je diepere grond avonturen beleven (hout 3) en je aanleggetal het leven verstandelijk benaderen (metaal 6). Zo kunnen er verrassende combinaties uitkomen die je inzicht geven in het karakter van jezelf en dat van anderen.

Eigenschappen elementen

Water staat voor gevoel en empathie, hout voor actie en positiviteit, vuur voor hartstocht en daadkracht, aarde voor zorgzaamheid en structuur, metaal voor helderheid en verstand. Geen aarde in je combinatie? Misschien mist er wat structuur in je leven. Door je daar bewust van te zijn, kun je die aanbrengen. Geen water in je combinatie? Dan ben je geneigd dingen verstandelijk te benaderen. Ga op zoek naar de watertypes in je omgeving en bekijk wat ze jou brengen.

Krachten en valkuilen

Door de eigenschappen van de elementen te leren kennen en de invloed die ze op elkaar uitoefenen te zien, krijg je inzicht in je persoonlijke krachten en valkuilen en in de chemie die je met anderen hebt. Elementen reageren namelijk op elkaar. Zo geeft water energie aan hout, hout aan vuur, vuur aan aarde, aarde aan metaal en metaal aan water. Maar andersom reageren de elementen ook op elkaar, want: water dooft vuur, vuur smelt metaal, metaal hakt in hout, hout trekt energie weg uit aard en aarde ontneemt water bewegingsvrijheid. Interessant dus om te onderzoeken welke invloed de getallen van jou en je beste vriendin of nieuwe liefde op elkaar uitoefenen.

Meer weten?

  • Dit is jouw persoonlijke Nine Star Ki-horoscoop
  • Nine Star Ki van Robert Sachs
  • Handboek Negen-Sterren-Ki van Takashi Yoshikawa

En ook…

  • Boomastrologie: zoek je boomtype op en lees of je jezelf herkent
  • Welk type past het beste bij jou?
  • Ontdek de leeftijd van je ziel
Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
21 maart: volle supermaan in Weegschaal
21 maart: volle supermaan in Weegschaal