Dit is jouw Nine Star Ki-horoscoop

Dit is jouw Nine Star Ki-horoscoop Dit is jouw Nine Star Ki-horoscoop Dit is jouw Nine Star Ki-horoscoop

Paard, Steenbok, Hond, Weegschaal; de westerse sterrenbeelden en de Chinese dierentekens zijn niemand vreemd. Maar de getallen en elementen uit de Chinese Nine Star Ki-horoscoop zijn een stuk minder bekend.

Nine Star Ki is een van de oudste vormen van astrologie ter wereld. Bij deze bijzondere vorm van astrologie staat de Chi energie centraal staat. Je persoonlijke Negen Steren-horoscoop geeft aan hoe de levensenergie Chi zich door jouw leven beweegt. Het helpt je patronen te ontdekken en te doorbreken en laat je inzien wat je nodig hebt om verder te ontwikkelen.

Bereken jouw Nine Star Ki-horoscoop

Aan de hand van je geboortedatum wordt er een combinatie van drie getallen berekend die is samengesteld uit negen getallen: water 1, aarde 2, hout 3 en 4, aarde 5, metaal 6 en 7 aarde 8 en vuur 9. In dit artikel lees je over de achtergrond van Nine Star Ki.

Bereken jouw combinatie en ontdek de eigenschappen van de negen getallen. De drie getallen die uit de berekening komen zijn je hoofdgetal (jaargetal), controlegetal (maandgetal) en aanleggetal (uitingsgetal).

  • Je jaargetal staat voor innerlijke drijfveren
  • Je maandgetal staat voor je diepere grond die vaak tot uiting komt als je onder druk staat
  • Je uitingsgetal vertelt hoe je in het dagelijkse leven beweegt en communiceert.

Water 1: Intuïtief

De innerlijke belevingswereld van Water 1 is grenzeloos. Deze mensen zijn intuïtief, gevoelig en diplomatiek. Harmonie is voor hen van levensbelang: in het voorkomen van conflicten of het beslechten ervan zijn ze meesters. Water 1 is onafhankelijk, maar heeft als geen ander behoefte aan een stevige basis, zowel thuis als op het werk. De gevoeligheid van deze mensen ligt aan de oppervlakte.

Aarde 2: Dienstbaar

Aarde 2 is een doener. Iemand iets nodig? Dan is deze persoon al onderweg om het te regelen. Het zijn dienstbare en krachtige mensen. Niet lullen, maar poetsen is ze op het lijf geschreven. Aarde 2 is een loyale perfectionist die met een kritische blik om zich heen kijkt. Tevreden zijn deze types niet gauw en opgeven doen ze zelden. Lanterfanten vindt Aarde 2 lastig, maar zorgt uiteindelijk wel voor meer innerlijke rust.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Hout 3: Avontuurlijk

Energiek, spraakzaam en avontuurlijk; daar staat Hout 3 voor. Deze mensen bruisen van de plannen en ideeën en jagen hun tientallen dromen met evenveel passie na. Angst voor vernieuwing is deze persoonlijkheden vreemd, ze springen graag in het diepe. Hout 3 is eerlijk, gevoelig, optimistisch en explosief. Deze mensen bijhouden? Dan is snelheid geboden, zowel in denken als in bewegen. Hun leven is geen dag hetzelfde.

Hout 4: Idealistisch

Openhartig, open-minded en emotioneel is Hout 4. Net als Hout 3 is deze persoon een vat vol ideeën en plannen, maar het uit zich minder onstuimig. Deze mensen zijn bijzonder geschikt als adviseurs omdat ze net zo goed luisteren als spreken. De geliefde idealisten met dit cijfer in hun geboortecombinatie vinden altijd een middenweg tussen twee extremen. Zelfs waar het hun veelheid aan tegenstrijdige karaktereigenschappen betreft.

Aarde 5: Vastberaden

In het middelpunt van de aandacht staan vindt Aarde 5 geen probleem. Het sociale vermogen van deze mensen is buitengewoon goed ontwikkeld: ze kunnen met bijna iedereen overweg. Aarde 5 zet zich graag in voor grote projecten. Angst om te falen, is deze types vreemd, want ze zijn bijzonder veerkrachtig. Dit zijn krachtige, vastberaden persoonlijkheden die niemand over het hoofd ziet. Aarde 5 werkt graag samen, maar gaat uiteindelijk altijd zijn eigen weg.

Metaal 6: Betrouwbaar

Discipline is het thema in het leven van Metaal 6. Deze mensen hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel en pakken zaken tactvol aan. Met een rationele benadering en betrouwbare reputatie staan deze mensen zelfverzekerd voor wat ze doen. Metaal 6 streeft in alles perfectie na en kiest daarom nooit voor de makkelijke weg. Spiritualiteit is een ander belangrijk thema waar deze persoon een persoonlijke en praktische draai aan geeft.

Metaal 7: Emotioneel

Charismatische, extraverte persoonlijkheid die genieten tot levenskunst verheft; dat is Metaal 7. Door hun sociale souplesse en gevoel voor humor zijn ze geliefd bij velen. Metaal 7 is behept met een emotioneel karakter waardoor deze mensen in hun leven euforische hoogtepunten en zwaarmoedige dieptepunten beleven. Door hun moodswings wordt hun speelse houding afgewisseld door een diep filosofische. Metaal 7 luistert goed en graag naar anderen.

Aarde 8: Pragmatisch

Een rots in de branding; dat is Aarde 8. Een stabiele persoonlijkheid die graag hard werkt en daar ook energie voor heeft. Bezinning tussen de vele werkzaamheden door is daarom extra belangrijk voor deze mensen, want anders gaan ze aan zichzelf voorbij. Aarde 8 is doelgericht en pragmatisch. Geen berg te hoog voor deze krachtige persoonlijkheid. Aan stilstand heeft Aarde 8 een broertje dood, waar dit type verandering teweeg kan brengen, gebeurt dat.

Vuur 9: Uitdagend

Vuur 9 staat voor enthousiasme, trots en inspiratie. Deze mensen vallen op door hun intellect en uitdagende houding. Ze komen krachtig en zelfverzekerd over, maar zijn ook bijzonder gevoelig en onzeker. Vuur 9 is recht door zee, niet bang voor de waarheid en overziet het grote geheel als geen ander. Deze mensen handelen en denken razendsnel. Soms kort door de bocht, maar meestal op gevoel en passend bij de situatie.

Beeld: fotografie door Chantal Ariëns


Meer Happinez?

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Het is tijd voor een grote schoonmaak in april, Schorpioen
Het is tijd voor een grote schoonmaak in april, Schorpioen