Verbeter je (liefdes)leven met deze tantrameditatie

Verbeter je (liefdes)leven met deze tantrameditatie Verbeter je (liefdes)leven met deze tantrameditatie Verbeter je (liefdes)leven met deze tantrameditatie

Tantra gaat over lichaamsbewustzijn, over aanwezig zijn in je lijf, en voelen in plaats van op de automatische piloot leven. Het is met aandacht de levensenergie in jezelf ontdekken en inzetten bij wat het ook is dat je doet. Deze tantrameditatie verhoogt je energie en opent de energiecentra in je rug. Door deze opening kan je levensenergie, ook wel bekend als Kundalini, weer vrij stromen.

Die uitbreiding van het energielichaam zorgt er onder andere voor dat je gevoel, je intuïtie en je vermogen om contact te maken met anderen wordt verhoogt. Ook als je geen partner hebt, kan deze meditatie je tastbare voordelen bieden.

Zo doe je dat:

Ga zitten in een comfortabele positie. Voel hoe je zitbeenderen en je benen het kussen en de vloer onder je raken. Zit je op een stoel? Voel dan hoe je voeten de grond raken.

Adem in en verleng je rug. Beeld je in hoe een touwtje de bovenkant van je hoofd naar de lucht trekt. Adem uit en beweeg je staartbeen richting de aarde, terwijl je de lengte in je rug behoudt. Je kunt je inbeelden dat je staartbeen een hartwortel is die verbinding maakt met het hart van de aarde. Houd je kin parallel aan de grond. Blijf rustig en op natuurlijke wijze doorademen.

Online training Tantra & seksuele energie

  • Voel je lichter, vrijer én levenslustiger

  • Meer uit je hoofd zijn en meer in contact met je lichaam

  • Meer dan 5.925 trainees gingen je voor

Plaats je tong op je verhemelte en stel je een gouden bal voor net boven je wenkbrauwen, in het midden van je voorhoofd (je derde oog). Adem in door je neus, rol de gouden bal over de bovenkant van je hoofd (je kruin), via je rug naar je staartbeen, terwijl je het Engelse woord ‘hung’ in je hoofd zingt.

Adem uit door je neus, rol de gouden bal weer omhoog via je rug, over je hoofd naar je voorhoofd (je derde oog), en zing ‘sau’ (klinkt als het Engelse woord ‘saw’) terwijl je inademt.

Dit gezang betekent ‘Ik ben dat’, of ‘Ik ben’. Door deze mantra te zingen, bevestig je dat je ware zelf één is met de aarde en het goddelijke.

Doe deze oefening in het begin dagelijks vijf minuten, en voeg iedere keer wat meer tijd toe, tot 20 minuten per dag.


Over auteur
Dit artikel is met liefde geschreven door de redacteuren van de Happinez online redactie. Benieuwd naar de gezichten achter de artikelen? Bekijk dan ook ons colofon.

Meer lezen over tantra?

Dit is alles wat je altijd al wilde weten over tantra.

Volgend artikel
3 tantra oefeningen voor beginners (die je relatie versterken)
3 tantra oefeningen voor beginners (die je relatie versterken)