Op 9 oktober 2022 is het weer volle maan

Op 9 oktober 2022 is het weer volle maan Op 9 oktober 2022 is het weer volle maan Op 9 oktober 2022 is het weer volle maan

Op 9 oktober 2022 om 22:54 uur is het weer volle maan. Dit keer staat de maan in het teken Ram. Recht daartegenover staat de zon in het teken Weegschaal. Tijdens volle maan ontstaat er een spanningsveld tussen deze twee tekens. Dit kan je moe, geprikkeld of emotioneel maken, maar dat is lang niet alles om tijdens deze volle maan rekening mee te houden. Iedere volle maan brengt namelijk ook weer eigen uitwerkingen met zich mee.

Volle maan oktober 2022

De volle maan van oktober wordt ook wel de jachtmaan genoemd. Deze benaming stamt uit de tijd dat er werd gejaagd om aan voedsel te komen. Om zich voor te bereiden op het koude najaar moest er tijdens de jachtmaan extra veel voedsel verzameld worden. Hoewel we nu niet meer op jacht hoeven om aan voedsel te komen, kunnen we absoluut nog profiteren van de daadkrachtige energie van deze jachtmaan. Dat heeft alles te maken met het sterrenbeeld waarin de volle maan op 9 oktober staat: Ram.

De invloed van Ram

Ram is het eerste teken van de dierenriem en heeft een erg vurig karakter. Dit vuurteken is impulsief en energiek. Als de Ram zijn zinnen ergens op heeft gezet, gaat hij ervoor. Het maken van een plan van aanpak wordt vaak vergeten door dit teken; de Ram laat zich volledig leiden door behoeftes en impulsen. Dat zorgt ervoor dat de Ram meer dan eens vergeet om rekening te houden met anderen. Dit teken is zó bezig met zijn volgende doel te behalen (en dat moet snel én als de allerbeste), dat hij onbedoeld wel eens anderen kwetst.

Lees ook: wat zijn de maanstanden in 2022? Ontdek het hier

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Cadeau: Happinez notebook

Tegenover de volle maan in Ram staat de zon in het teken Weegschaal. Dat zorgt voor een spanningsveld – en wat voor een. Weegschaal staat qua eigenschappen lijnrecht tegenover Ram. Waar de Ram op zijn doel afgaat zonder ook maar een keer om te kijken, is de Weegschaal bedachtzaam. De energie van dit teken is sociaal, de aandacht is gericht op de ander. Dat kan een fijne boost geven aan je relaties, maar het kan er ook voor zorgen dat je grenzen aangeven ineens voelt als iets onmogelijks. Dat komt omdat de Weegschaal geneigd is om te veel water bij de wijn te doen, om te veel mee te gaan in wat een ander wil. Een eigen mening of visie lijkt ineens een stuk minder belangrijk.

Geven en nemen

En dat gaat er bij de Ram nou net niet in. Deze tegenstellingen veroorzaken een intens, maar interessant spanningsveld. Je wordt uitgedaagd om jezelf te laten zien, je dromen na te jagen, maar ook om na te gaan ten koste van wat je dit moet willen. Weegschaal vraagt je om te zoeken naar balans, Ram vraagt je om te doen waar jij gelukkig van wordt en energie van krijgt. Geven en nemen dus. Het is aan jou om daar een mooie middenweg in te vinden.

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over de maan?

Zo slaap je rondom volle maan wél goed.

Volgend artikel
De bijzondere planeetstanden van oktober 2022
De bijzondere planeetstanden van oktober 2022