Indigokinderen: dit wil je erover weten

Indigokinderen: dit wil je erover weten Indigokinderen: dit wil je erover weten Indigokinderen: dit wil je erover weten

Kinderen van de nieuwe tijd. Indigokinderen worden ze genoemd. Kinderen die met een andere energie worden geboren dan hun ouders. Hoe weet je of jouw kind zo’n bijzonder nieuw type mens is? Het antwoord: alle kinderen van nu zijn nieuwetijdskinderen. 

Indigokinderen

De term indigo werd al een halve eeuw geleden geïntroduceerd door de Amerikaanse helderziende Nancy Ann Tappe (1932-2012). Zij zag kleuren als ze naar mensen keek; tussen de negen en dertien verschillende kleuren, afhankelijk van omstandigheden. Maar bij elk mens bleek één kleur te horen die er altijd was. Het werd haar levenswerk om deze kleuren te interpreteren en mensen ermee te helpen, een soort spirituele coaching waarmee ze veel succes had. 

Vanaf eind jaren zestig van de vorige eeuw begon ze steeds meer de kleur indigo te zien rond baby’s en kleine kinderen van toen. Dit bleken begaafde, empathische kinderen te zijn met een opvallend open belangstelling voor anderen, voor de wereld om zich heen. Indigo is ook het blauw van denim spijkerbroeken en dat vond ze geen toeval, want spijkerbroeken worden gedragen door alle soorten mensen in alle landen, als een symbool van eenheid. En de indigo’s, wist ze, hebben als levensdoel de eenheid van alle mensen te bewerkstelligen. Eén wereld, één mensheid. Daarvoor zijn ze op aarde gekomen. 

Vier categorieën

Volgens Nancy Tapp zijn er vier categorieën indigo’s. Herken jij je kind in een van deze omschrijvingen?

1 Humanisten

De humanisten zijn de meest sociale indigo’s, volgens Nancy Tappe’s indeling in het boek ‘Indigos, the quiet storm’. Ze zijn benieuwd naar andere mensen en verlaten makkelijk hun comfortzone om anderen te ontmoeten. Computers, mobieltjes enzovoort gebruiken ze vooral om verbonden te blijven met de mensen die ze kennen en om meer mensen te leren kennen. Ze zijn impulsief, gemoedelijk en vrolijk. En ze houden van knuffelen.

2 Artiesten

De kunstzinnige indigo’s zijn gevoelig, hartstochtelijk en dramatisch. Hun ideeën plukken ze gewoon uit de lucht. Maar ze zijn ook dromeriger en minder stevig dan de andere indigo’s. Ze vinden het belangrijk om mooi te zijn en schoolwerk boeit hen minder. Ze kunnen lastig worden als hun creativiteit wordt ingeperkt.  

3 Conceptualisten 

Deze indigo’s zijn vaak introvert; ze zijn gek op techniek en kunnen urenlang bezig zijn met computerprogrammering of games. Ze denken analytisch en kunnen zichzelf ook uit een sombere bui of zelfs een depressie denken door de bron ervan op te zoeken.

4 Catalysten

Dit zijn de visionaire indigo’s die hier zijn om nieuwe filosofieën en religies op Aarde te brengen. Ze zijn bijzonder intelligent, worden vaak abusievelijk aangezien voor autist en kunnen moeite hebben met het fysieke bestaan. Ze kunnen excentriek overkomen, maar naarmate er meer van hen arriveren, wordt het normaler.

Tekst: Lisette Thooft

Dit artikel is redactioneel ingekort. Wil je meer lezen en leren over Indigo-, kristal- en regenboogkinderen? Sla bladzijde 123 open in Happi.kids nr. 4-2019 ‘Altijd blijven spelen’.


Meer Happinez?

Volgend artikel
Heeft je kind denkbeeldige vriendjes? Leuk!
Heeft je kind denkbeeldige vriendjes? Leuk!