Mama, blijf in beeld

Mama, blijf in beeld Mama, blijf in beeld Mama, blijf in beeld

Zodra je kinderen krijgt, wil je het liefst alle bijzondere momenten van je kleintjes delen. Maar hoe vaak maak je eigenlijk foto’s van jezelf mét je baby?

Alleen kinderen op de foto

Moeders zijn geneigd geen foto’s van zichzelf meer te maken, maar alleen hun lieve, kleine en schattige kroost vast te leggen. Als je net een baby hebt gekregen ben je vaak zielsgelukkig met dit kleine mensje, maar niet zo tevreden met je lijf. Het baren van baby’s vergt natuurlijk het nodige van je lichaam.

Blij zijn met je lijf

Daarom deed Allison Tate en oproep met een column op de website van de Huffington Post: wees blij met je lichaam, en deel het met anderen door foto’s van jezelf te blijven nemen. In Nederland pikte blogster Madelon van The Door in the Wall het stukje op, schreef er een hele mooie blogpost over en kreeg op deze manier veel Nederlandse vrouwen zover om foto’s van zichzelf met hun kinderen te delen. Want waarom zou je spiegels en foto’s vermijden? Het is juist zo belangrijk om jezelf open en kwetsbaar op te stellen, om vast te leggen hoe mooi en gelukkig je bent samen met je kinderen.

Stralende lach

Een goed initiatief, want als je naar foto’s van je eigen moeder kijkt, let je toch ook niet op de rimpeltjes bij haar ogen, of die lok van grijze haren? Het eerste dat je ziet, is haar stralende lach.

Wil je meedoen met de actie? Plaats dan een foto op Instagram met de hashtag #momstaysinthepicture. Omdat elke mama prachtig is!

Volgend artikel
4 x eerste hulp bij groeien
4 x eerste hulp bij groeien