Heb je een nieuwetijdskind? Zo ga je hier als ouder mee om

Heb je een nieuwetijdskind? Zo ga je hier als ouder mee om Heb je een nieuwetijdskind? Zo ga je hier als ouder mee om Heb je een nieuwetijdskind? Zo ga je hier als ouder mee om

Nieuwetijdskinderen zijn heel sensitief: ze voelen, zien, horen of weten meer dan andere kinderen van hun leeftijd. Hoe zorg je als ouder dat zo’n bijzonder kind in zijn kracht komt te staan?

Volgens psychologen en astrologen zouden deze zogenoemde nieuwetijdskinderen ons voorbereiden op de nieuwe samenleving – waarin spirituele waarden een steeds grotere rol gaan spelen. Deze gevoelige kinderen zijn als het ware de voorlopers van de new age. Ze bekijken de wereld vanuit hun hart en intuïtie, en hebben een natuurlijke neiging tot spiritualiteit. Zo zien sommigen zelfs aura’s of engelen en komen ze met verbluffende wijsheden.

Al vanaf jonge leeftijd streven ze naar eenheid en harmonie. Een nieuwetijdskind is dan ook minder op zichzelf toegespitst en voelt zich één met de wereld en met anderen. Ze weten vaak direct in te schatten hoe een ander zich voelt en zijn zeer empathisch.

Het volwassen nieuwetijdskind

Herken je deze eigenschappen bij jezelf? Misschien ben je dan een ‘nieuwetijdsouder’: sensitieve volwassenen, die zijn opgegroeid in een tijd waarin er veel minder ruimte en aandacht was voor intuïtie en gevoel.

Ouder van een nieuwetijdskind? 4 tips

Tip 1: Zorg regelmatig voor ‘inklinktijd’: tijd om indrukken te verwerken, waarin niets speciaals gebeurt. Een nieuwetijdskind heeft veel behoefte aan tijd in de natuur, en komt buiten de ruis van de stad tot rust.

Tip 2: Leer het kind visualisaties om zichzelf te beschermen in moeilijke omgevingen: het kan zich voorstellen dat het een ei van licht om zich heen heeft, of een beschermende mantel, een magische gordel, een haag van rozen of een glazen wand.

Tip 3: Laat het kennis maken met meditatie of yoga. Mediteren kan je kind helpen om afstand te nemen en alle prikkels te verwerken.

Tip 4: Een nieuwetijdskind heeft veel moeite met leugens en bedrog, dus communiceer eerlijk en open.

Tip 5: Zorg voor een creatieve uitlaatklep. Nieuwetijdskinderen zijn vaak visueel ingesteld en ontzettend creatief. Wanneer je ze de ruimte biedt om hun creativiteit te ontdekken komen ze vaak tot bijzonderen ideeën en ontdekkingen.

Beeld: fotografie door Dana van Leeuwen, productie en styling door Marita Janssen


Meer lezen over nieuwtijdskinderen?

Sterrenkinderen: wie zijn het en hoe herken je ze?

Bewaren

Volgend artikel
Hoe geef je een kind een sterk zelfbeeld mee? 10 tips
Hoe geef je een kind een sterk zelfbeeld mee? 10 tips