Beauty met bite - Happinez
Terug naar overzicht

Beauty met bite

Categorie
Beauty met bite

Proeven doe je met alle zintuigen – en vaak ’t eerst met je ogen. Bij deze kleine hapjes, hartig en zoet, komt eerst een o… en daarna een mmm… Geef je ogen de kost!

Met dit recept voor een prachtige Barfi met rozencrème, bijvoorbeeld:

Barfi met rozencrème

Zoete traktatie. Voor circa 12 stukken

Ingrediënten:

  • 150 gram gedroogde vijgen
  • 2½ deciliter 
soja room
  • Snuf zout
  • 1 theelepel honing
  • 2 kardemompeulen
  • Vijgen
  • 50 gram pistachenoten
  • 50 gram blanke amandelen
  • 50 gram witte chocolade
  • 1 eetlepel rozensiroop
  • 2 volle eetlepels (schapen)yoghurt

Bereiding:

Leg 150 gram gedroogde vijgen in een kom en overgiet met kokend water. Laat 10 minuten weken. Giet 2½ deciliter 
soja room in een koekepan en verhit 
samen met een snuf zout, 1 theelepel honing en de gekneusde zaadjes van 
2 kardemompeulen. Breng aan de kook en laat de room in 5 minuten, al roerend met een houten lepel tot een bijna vaste massa inkoken. Haal de vijgen uit het weekvocht en laat uitlekken. Snijd de steeltjes weg en snijd de vruchten zeer fijn. Voeg toe aan de ingekookte sojaroom en roer op laag vuur door tot alles goed gemengd is.

Hak 50 gram pistachenoten en 50 gram blanke amandelen fijn. Houd een eetlepel gehakte pistache apart en meng de rest van de gehakte noten met het warme 
vijgenmengsel.
Bekleed een platte (oven)schaal met 
ingevet bakpapier. Verdeel het vijgenmengsel gelijkmatig over de schaal en druk het plat met de achterkant van een lepel. Strooi de achtergehouden pistache erover en druk nog even goed aan. 
Dek af en laat afkoelen en opstijven.
Snijd de barfi in mooie stukken of steek 
ze uit met een uitsteekvorm.
Smelt voor de rozencrème 50 gram witte chocolade in een kommetje boven een pan heet water en roer goed door. Voeg 1 eetlepel rozensiroop toe en 2 volle eetlepels (schapen)yoghurt. Verdeel de rozencrème over de stukken barfi. Bewaar op kamertemperatuur in een met een deksel afgesloten schaal. Garneer voor serveren met wat partjes verse vijg.

Voor meer mooie recepten neem je een kijkje in Happinez 6-2015, Balans.

Meest populair