Susan Smit omschrijft hoe zij het doet. Lees meer
Simpel glutenvrij eten kan een uitdaging zijn. Deze zelfgemaakte glutenvrije pizzabodems zijn lekker en simpel klaar te maken.
De kant-en-klare glutenvrije broden, koekjes en pizzabodems in de winkel bevatten gerust 20 ingrediënten, waaronder verschillende soorten geraffineerde suiker. En echt lekker… dat zijn ze niet. Onderstaande pizzabodems zijn erg lekker met een huisgemaakte rode tomatensaus, of een witte romige saus. Plaats daar vervolgens je toppings op. In ons gezin zijn gegrilde groenten, olijven, rucola, verse basilicum, erwtjes, tomaatjes, rauwmelkse kaas en pijnboompitjes populair. Maar alles is mogelijk, voel je vrij te experimenteren.
Glutenvrije pizza bodem
Ingrediënten
Doe meel, zeezout en bakpoeder in een grote kom en meng alles door elkaar. Verwarm de ghee tot die vloeibaar is en giet het over het meelmengsel. Voeg water toe. Meng en kneed goed met behulp van een houten lepel en je handen. Kneed. Maak voor kleine pizzaatjes allemaal kleine balletjes, iets groter dan een golfbal maar kleiner dan een tennisbal. Doe ze terug in een kom, dek af met een vochtige doek en plaats gedurende een half uurtje in de koelkast. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Bekleed de ovenplaat met bakpapier. Haal de deegballetjes uit de koelkast, sprenkel een beetje boekweitmeel over je deegroller en rol ze een voor een uit. Leg ze op de bakplaat. Bak ze vier minuten op 220 graden Celsius voor. Voeg dan de saus en toppings van je keuze toe. Bak vervolgens nog eens 16-20 minuten, tot ze helemaal gaar zijn. Serveer.
Pizza bodem met bieten
Ingrediënten:
Je vind hier de bereiding.
Susan Smit omschrijft hoe zij het doet. Lees meer
Het kan zijn dat je buik je iets toefluistert. Lees meer
Susan Smit toont waardering voor de manier waarop jij je leven, op dit moment zonder... Lees meer
Susan Smit schreef je deze hoopvolle brief. Lees meer
Susan Smit: 'Let op het subtiele, want in het kleine zit het grote besloten.' Lees meer
Als je stopt met zoeken en aankomt op de plek van tevredenheid, valt het begeerde... Lees meer