Recept voor glutenvrije pizzabodems

Recept voor glutenvrije pizzabodems Recept voor glutenvrije pizzabodems Recept voor glutenvrije pizzabodems

Simpel glutenvrij eten kan een uitdaging zijn. Deze zelfgemaakte glutenvrije pizzabodems zijn lekker en simpel klaar te maken.

De kant-en-klare glutenvrije broden, koekjes en pizzabodems in de winkel bevatten gerust 20 ingrediënten, waaronder verschillende soorten geraffineerde suiker. En echt lekker… dat zijn ze niet. Onderstaande pizzabodems zijn erg lekker met een huisgemaakte rode tomatensaus, of een witte romige saus. Plaats daar vervolgens je toppings op. In ons gezin zijn gegrilde groenten, olijven, rucola, verse basilicum, erwtjes, tomaatjes, rauwmelkse kaas en pijnboompitjes populair. Maar alles is mogelijk, voel je vrij te experimenteren.

Recept

Glutenvrije pizza bodem

Ingrediënten

  • 400 gram boekweit meel
  • 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
  • 1 ½ theelepel zeezout
  • ½ kopje (koud) water
  • ½ kopje vloeibare ghee, of biologische grasboter

Bereiding

Doe meel, zeezout en bakpoeder in een grote kom en meng alles door elkaar. Verwarm de ghee tot die vloeibaar is en giet het over het meelmengsel. Voeg water toe. Meng en kneed goed met behulp van een houten lepel en je handen. Kneed. Maak voor kleine pizzaatjes allemaal kleine balletjes, iets groter dan een golfbal maar kleiner dan een tennisbal. Doe ze terug in een kom, dek af met een vochtige doek en plaats gedurende een half uurtje in de koelkast. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Bekleed de ovenplaat met bakpapier. Haal de deegballetjes uit de koelkast, sprenkel een beetje boekweitmeel over je deegroller en rol ze een voor een uit. Leg ze op de bakplaat. Bak ze vier minuten op 220 graden Celsius voor. Voeg dan de saus en toppings van je keuze toe. Bak vervolgens nog eens 16-20 minuten, tot ze helemaal gaar zijn. Serveer.

Recept

Pizza bodem met bieten

Ingrediënten:

  • 1 1/4 cup bietjes
  • 3/4 cup quinoameel
  • 1/2 cup hazelnootmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 ei
  • 1 eetlepel kokosolie

Je vind hier de bereiding.

Over auteur
Kyra de Vreeze is voedingsdeskundige en auteur. Ze geeft workshops en lezingen over gezonde voeding en een plantaardige levensstijl en schreef hierover verschillende artikelen voor onze site.
Volgend artikel
Cocktails met een bite
Cocktails met een bite