Happy Chai - Happinez
Terug naar overzicht

Happy Chai

Categorie
Fotografie
Foto: Harold Pereira
Happy Chai

Wanneer het buiten goed koud wordt, is het fijn om jezelf binnen op te kunnen warmen. Deze chai latte is daar perfect voor.

Ons Ayurveda handboek is praktisch en inspirerend, boordevol wijsheid, rituelen en adviezen voor alledag. Maar er staan ook heerlijke en gezonde gerechten in, want voeding speelt een belangrijke rol binnen de ayurveda. Als voorproefje deze heerlijke Chai. Chai is een verwarmend drankje dat de spijsvertering op gang brengt. Serveer de Chai niet bij de maaltijd, maar ervoor of erna. Bij de maaltijd komen de specifieke smaken van de chai niet voldoende tot hun recht.

Happy Chai

Benodigdheden:
1 liter water
6 theelepels zwarte thee
3 cm verse gember, geschild
8-10 zwarte peperkorrels
3 kruidnagels
1 kaneelstokje van 5cm
½ liter melk, bij voorkeur notenmelk
6 theelepels suiker
3 zaaddoosjes kardamom

Zet 1 liter water op met de zwarte thee, de verse gember, de zwarte peperkorrels, kruidnagels en het kaneelstokje.

Haal de zaadjes uit de kardemompeulen en laat de zaaddoosjes met het water meekoken.

Verpulver de kardemomzaadjes in de vijzel tot poeder en zet apart.

Laat het water 20 minuten koken, voeg dan de suiker en de (noten)melk toe.

Breng de Chai weer aan de kook, haal van het vuur en roer als laatste het kardemompoeder erdoor. Giet de thee door een zeef in een kopje.

Voeding speelt een heel belangrijke rol binnen ayurveda. Meer heerlijke en gezonde gerechten vind je in het Ayurveda handboek.

Dit vind je vast ook leuk