Lekker zomers rood: recept voor kokosijs en rode bessen

Fotografie Foto credits: Saskia van Osnabrugge
Lekker zomers rood: recept voor kokosijs en rode bessen Lekker zomers rood: recept voor kokosijs en rode bessen Lekker zomers rood: recept voor kokosijs en rode bessen

Geen zomerser snoep dan zachte, zoete frambozen, bessen en bramen. Boordevol vitamine C, vezels en antioxidanten. Heerlijk om zó te eten, om jam of sap van te maken of te verwerken in verrassende bonbons en candybars.

East meats west in dit heerlijke tropische kokosijs met oer-Hollandse aalbessen – misschien wel uit eigen tuin!

Ingrediënten:

  • Drie blikjes volle kokosmelk à 400 gram
  • 3 eetlepels kokossuiker
  • Twee theelepels veganistische gelatinepoeder
  • 125 gram rode bessen
  • Licht geroosterde kokoschips

 

Bereiding:

Zet drie blikjes volle kokosmelk à 400 gram minstens 12 uur in de koelkast om de vaste bestanddelen te scheiden van de vloeistof. Maak 1 blikje voorzichtig open en schep de dikke witte crème in een middelgrote steelpan – het kokoswater wordt niet gebruikt. Voeg 3 eetlepels kokossuiker toe en verwarm op hoog vuur. Laat onder regelmatig roeren in ± 15 minuten inkoken tot de helft. Laten afkoelen.

Online training Ayurveda

  • Ontdek de leefstijl die bij jou past

  • 7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer

  • Alleen in april: 10,- korting met code VEDA10

Open ook de twee andere blikjes en schep de dikke kokosnootcrème in een grote schaal. Het waterige deel wordt niet gebruikt. Klop de crème met een mixer tot deze dik is en het volume is verdubbeld. Zet tien minuten weg in de koelkast. Doe twee theelepels veganistische gelatinepoeder in een kommetje, voeg een paar eetlepels van de ingekookte kokosnootcrème toe en roer tot het poeder is opgelost; als dat niet meteen lukt, kun je het mengsel even kort verwarmen. Voeg daarna toe aan de overige ingekookte kokoscrème en laat afkoelen. Haal de opgeklopte kokoscrème uit de koelkast en klop er een kwart van het ingedikte mengsel doorheen. Mix vervolgens, beetje bij beetje, de rest van het ingedikte mengsel door de luchtig geklopte kokoscrème tot beide volledig gemengd zijn en licht en luchtig van structuur. Spatel er 125 gram rode bessen door en doe alles over in een diepvriesdoos. Zet minimaal 12 uur in de vriezer. Haal het ijs een kwartiertje voor serveren uit de vriezer om het iets zachter te laten worden. Lekker met licht geroosterde kokoschips eroverheen.

Eet smakelijk!

Meer heerlijke recepten van Happinez? Bekijk hier alle recepten.

Volgend artikel
Lichter leven begint op de mat
Lichter leven begint op de mat