Terug naar overzicht

Lichter leven: bron van leven

Categorie
Fotografie
Beeld Alan Jensen
Lichter leven: bron van leven

In vijftien lessen helpen we je op weg naar een lichter en opgeruimder leven. In les 11 ligt de focus niet op eten, maar op drinken. Drink jij eigenlijk wel genoeg water?

Ons lichaam bestaat voor meer dan 70% uit water. Water is de bron van al het leven en daarom essentieel voor onze gezondheid. Vaak wordt dorst met honger verward: je hebt het gevoel dat je iets moet eten, terwijl je lichaam eigenlijk behoefte heeft aan water.

De juiste balans

De beste manier om vocht tot je te nemen is het eten (en drinken) van waterrijke voeding, zoals groente en fruit. Op die manier krijg je direct tal van waardevolle stoffen binnen. Hoe meer waterrijke voeding je eet, hoe minder water je nodig hebt. Hoewel de meeste mensen niet genoeg water drinken, kun je ook te véél water drinken, waardoor je je nieren overbelast. Overdrijf het dus niet en houd het bij gemiddeld zo’n twee liter vocht per dag.

Het Nederlandse drinkwater staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit, maar je kunt als je dat wilt ook nog een filter of een zogenaamde vitalisator gebruiken. Met deze laatste verkrijgt water (door middel van wervelingen en bergkristallen) weer zijn natuurlijke trilling (energie) terug.

bron van leven

Opdracht 1

Neem, als je denkt honger te hebben, eerst een glaasje water en wacht even af. Had je inderdaad honger, of was het dorst?

Opdracht 2

Drink elke ochtend vlak nadat je wakker bent geworden een groot glas lauwwarm water met daarin het sap van een halve citroen. Hiermee spoel je je darmen schoon en breng je je vetverbranding op gang. Door er een mespuntje cayennepeper aan toe te voegen, versterk je dit effect.

Opdracht 3

We vergeten vaak om water te drinken. Zet daarom een kan water (met eventueel wat schijfjes citroen, komkommer of blaadjes munt erin) op je bureau. Drink er regelmatig een glas van en zorg dat de kan aan het eind van de middag leeg is.

Houd dit een week vol. Merk je verschil?

In vijftien lessen helpen we je op weg naar een lichter en opgeruimder leven. Bekijk hier de volgende les

Door anderen gelezen