Terug naar overzicht

Lichter leven: Liefde in je eten

Categorie
Lichter leven: Liefde in je eten

In vijftien lessen helpen we je op weg naar een lichter en opgeruimder leven. In les 7 leer je eten bereiden met aandacht en plezier. Stop er naast alle tastbare ingrediënten bewust een dosis liefde in.

De bekende wetenschapper dr. Masaru Emoto ontdekte dat watermoleculen worden beïnvloed door onze gedachten, woorden en gevoelens. Door gebruik te maken van hoge-resolutiefotografie toonde Emoto aan hoe de kristallen die in bevroren water worden gevormd, veranderen wanneer men er bepaalde gedachten op loslaat.

Dit gegeven is gebaseerd op het feit dat alles energie is. Energie is trilling. En aangezien geluid (muziek en woorden), maar ook gedachten uit trillingen bestaan, is alles wat je zegt en denkt dus van invloed. Het vormt je wereld.

Liefde is pure energie

Het is belangrijk je hiervan bewust te zijn, ook tijdens het bereiden van je maaltijden. Koken kun je zo tot een spirituele handeling maken. Ook liefde is pure energie. In essentie is liefde onze belangrijkste voeding. We hebben liefde nodig om te overleven. Als we ons realiseren dat energieën een negatieve óf een positieve uitwerking kunnen hebben, kunnen we hier gebruik van maken door met onze intentie liefde te richten op alles om ons heen.

Opdracht 1

Bereid je eten met aandacht en plezier. Stop er naast alle tastbare ingrediënten bewust een dosis liefde in. Je gerecht zal er nog beter door gaan smaken en – belangrijker nog – je krijgt de liefde mee naar binnen. Of je dit nu gelooft of niet, probeer het gewoon en stel je ervoor open. Je zou zomaar een wonder kunnen verwachten! Het kost je niets en van liefde kun je in elk geval nooit te veel krijgen.

Hoe voelde je je tijdens het koken?
Hebben de mensen met wie je samen at iets ontdekt?

Opdracht 2

Probeer een dag lang bewust liefde uit te stralen, zelfs naar situaties en mensen die in je in eerste instantie niet aanstaan. Groet iedereen en glimlach. Straal gemeende hartelijkheid uit; laat het echt uit je hart komen. Ervaar wat er gebeurt.

Beschrijf hoe je deze dag hebt ervaren.

In vijftien lessen helpen we je op weg naar een lichter en opgeruimder leven. Bekijk hier de volgende les.

Door anderen gelezen