Recept: key lime pie van Ella Woodward

Recept: key lime pie van Ella Woodward Recept: key lime pie van Ella Woodward Recept: key lime pie van Ella Woodward

Simpele, natuurlijke en vooral hele lekkere recepten die je helpen om je goed te voelen en om er goed uit te zien: dat is de missie van blogger, foodie en yogi Ella Woodward. Met haar eenvoudige recepten en benaderbare persoonlijkheid maakt ze gezond eten aantrekkelijk.

Ben je benieuwd naar Ella’s recepten? Met deze key lime pie uit haar kookboek Delicously Ella kun je direct aan de slag:

Deze key lime pie is een van de wat avontuurlijkere recepten uit Ella’s boek: als je de ingrediënten bekijkt, vraag je je misschien af of het wel lekker wordt. Maar hij smaakt echt zalig: avocado en kokosmelk maken dit nagerecht waanzinnig romig, de limoen zorgt voor een heerlijk frisse smaak en de ahornsiroop maakt het lekker zoet.

Ingrediënten

Voor 10-12 personen

Voor de bodem

  • 2 mokken amandelen (400 g)
  • ongeveer 30 Medjouldadels (600 g)
  • ontpit 2 el kokosolie

Voor het midden

  • 5 erg rijpe avocado’s
  • Sap van 3 limoenen (30 ml)
  • 3⁄4 mok ahornsiroop (225 ml)
  • 4 el kokosmelk (ik gebruik het gestolde deel uit het blik, niet de vloeistof)
  • 1 limoen om te raspen

Bereiding:

Voor de bodem
Hak de amandelen in de keukenmachine in ongeveer een minuut in kleine stukjes (maar niet zo fijn als meel). Doe de dadels en de kokosolie erbij en laat opnieuw draaien, tot alle dadels zijn fijngemalen en het mengsel kleverig is. Duw de mix van amandelen en dadels met een spatel stevig tegen de bodem van een taartvorm van 20-25 cm – de bodem moet 2-3 cm dik worden en heel compact.
 Zet de bodem apart.

Voor het midden
Schep het vruchtvlees uit de avocado’s, gooi de pitten weg en doe al het vruchtvlees in de keukenmachine. Doe het limoensap, de ahornsiroop en de kokosmelk erbij en mix alles helemaal glad en romig. Giet het mengsel over de bodem en zet de taartvorm in de vriezer om ongeveer anderhalf uur op te stijven – het moet stevig worden, maar niet bevriezen! Rasp voor je de taart serveert de schil van de overgebleven limoen erover.

Tip: let op dat het vruchtvlees van de avocado’s helemaal groen is. Als er bruine vlekken in zitten, wordt je taart niet zo mooi felgroen, maar eerder moeraskleurig!

Meer lekkere en gezonde recepten vind je in Ella’s kookboek Deliciously Ella, dat hier verkrijgbaar is. Wil je meer weten van Ella? Op haar site en Instagram account deelt ze prachtige foto’s van haar gerechten, haar yoga-avonturen en haar hond Austin.

Volgend artikel
Huid in harmonie
Huid in harmonie