Recept: rooiboszonnethee met gember

Recept: rooiboszonnethee met gember Recept: rooiboszonnethee met gember Recept: rooiboszonnethee met gember

Sarah Britton woont in Kopenhagen en deelt haar zoektocht naar gezond en plantaardig (vegan) eten via haar wereldwijd gelezen blog MyNewRoots.org. Met toegankelijke recepten en prachtige fotografie inspireert ze tot een gezonde levensstijl zonder labels.

Zelf zegt ze: ‘Veel mensen willen weten hoe ik eet – rauw, macrobiotisch, vegetarisch, veganistisch, fruitarier. Maar ik heb geen label. Ik ben flexibel, en weet wat goed voor me is.’ In haar nieuwste boek My New Roots plaatst ze honderd heerlijke recepten die ze in de loop der jaren heeft verzameld, waaronder dit heerlijke zomerse recept voor rooiboszonnethee.

Rooiboszonnethee met gember

Waarom zou je op snikhete zomerdagen je kookplaat aanzetten, als je ook gebruik kunt maken van de kracht van de zon? Zonnethee bestaat al heel lang, maar de hippies hebben dit geheim goed weten te bewaren. Tijd voor een comeback!

Je kunt dit zonnige drankje maken van allerlei soorten thee en zelfs van verse kruiden. Met name citroenmelisse, munt en citroenverbena zijn lekker verfrissend. Je kunt zonnethee ook gebruiken als basis voor bruisend gemberbier.

RooiboszonnetheeRooiboszonnethee

Ingrediënten:

★ 2 theelepels fijngehakte gemberwortel
★ 2 eetlepels rooibostheeblaadjes (of 6 zakjes rooibosthee)
★ pure ahornsiroop of rauwe honing (desgewenst)

Bereiding:

1.Giet 1 liter chloorvrij water in een gesteriliseerde glazen pot.
2.Schep de gember en de theeblaadjes op een stukje kaasdoek en bind het buideltje dicht met een stukje touw. Hang het buideltje in het water en zet de pot in direct zonlicht. Laat de pot 3-5 uur in direct zonlicht staan. (Als je theezakjes gebruikt, doe dan alleen de gember in het buideltje en hang het samen met de theezakjes in het water.)
3.Haal het buideltje uit de pot en zet de thee in de koelkast (je kunt hem zo’n drie tot vier dagen bewaren). Zoet de thee desgewenst met ahornsiroop of een andere zoetmaker naar keuze en serveer hem met ijsblokjes.

Online training Ayurveda

  • Ontdek de leefstijl die bij jou past

  • 7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer

  • Cadeau: koperen tongschraper

Rooibos is gezond

Rooibosthee wordt gemaakt van de geoxideerde blaadjes van een struik die alleen groeit in de Zuid-Afrikaanse provincie West-Kaap. Rooibos is niet alleen ontzettend lekker, het is ook ontzettend gezond. De blaadjes bevatten veel antioxidanten en essentiële mineralen en zijn officieel erkend als belangrijke bron van natuurlijke bestanddelen die het ontstaan van kanker tegengaan. Ik drink graag rooibosthee omdat er geen cafeïne inzit, dus is deze thee ook geschikt voor kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. De combinatie rooibosthee-gember doet wonderen voor je spijsvertering.

In Sarah Brittons kookboek My New Roots (ISBN 2000000151298) zijn nog veel meer vegetarische – en vaak veganistische – recepten te vinden.

Volgend artikel
Energie à la minute