Zo ga je stralend de herfst in (en voorkom je een najaarsdip)

Zo ga je stralend de herfst in (en voorkom je een najaarsdip) Zo ga je stralend de herfst in (en voorkom je een najaarsdip) Zo ga je stralend de herfst in (en voorkom je een najaarsdip)

Stralend door het leven willen we allemaal. Met de juiste huidverzorging kom je gelukkig een heel eind, maar zoals ze zeggen: ‘echte schoonheid komt van binnenuit’. Als je lekker in je vel zit, straal je dat ook uit. Met deze tips en rituelen kun je dat bereiken en geef je die najaarsdip geen kans. 

Ga naar buiten!

Oktober is misschien wel de lekkerste maand om buiten te zijn. Je kunt bewegen zonder meteen te puffen en te zweten én met een beetje geluk word je ook nog getrakteerd op zo’n heerlijke nazomerdag. De warme kleuren van de bladeren en kastanjes, de paddenstoelen en spinnenwebben met dauwdruppels erop maken je meteen vrolijk. Een (herfst)wandeling helpt je bovendien aarden, geeft energie, maakt je hoofd leeg en zorgt voor duidelijkheid, focus of juist ontspanning.

Opgeruimd huis

Struikel je over de schoenen als je je huis binnenkomt en ligt je woonkamer vol spullen die je amper gebruikt? Tijd voor opruimgoeroe Marie Kondo. In de filosofie van Marie is opruimen geen vervelend klusje, maar juist een ritueel waar je je beter van gaat voelen. In een interview met Happinez zei ze eens: ‘Je voelt je na het opruimen verfrist. Het helpt je om in contact te komen met je leven en je te realiseren wat echt belangrijk is.’

Maak tijd voor je verzorgingsritueel

Gun jezelf een moment om je huid goed te verzorgen en trek je even terug in de badkamer. Juist in de overgang van de zomer naar de herfst kan jouw huid wel een extra boost gebruiken. Omdat het kouder wordt, zal deze droger en trekkeriger aanvoelen – niet prettig. Het is daarom belangrijk om je huid extra te beschermen tegen kou, regen, wind en temperatuurwisselingen.

Een fijn product hiervoor is UreaRepair PLUS van Eucerin. Deze huidverzorging bevat onder andere Urea, een ingrediënt dat een droge huid meteen hydrateert en verzorgt, en dat bovendien een van de stoffen is die de huid zelf ook produceert om het eigen vochtgehalte te regelen. Het is dus een natuurlijk vochtinbrengend bestanddeel (NMF). En dat is fijn, want omdat het een huideigen bestanddeel is, neemt je huid het heel goed op, zelfs als je een zeer droge huid hebt.

Met Eucerin UreaRepair PLUS is je huid onmiddellijk tot wel 48 uur beter gehydrateerd en wordt een jeukerig, trekkerig gevoel, ruwheid en schilfering verminderd. Je huid ziet er weer zacht, glad en soepel uit en voelt weer goed aan. Zo ga je stralend – en met voldoende bescherming – naar buiten. Je kunt dit product gebruiken als dagelijkse verzorging of als aanvulling op een dermatologische behandeling.

Omring je met positieve mensen

Ben je gevoelig voor een herfstdip? Zorg er dan vooral voor dat je je omringt met positieve en inspirerende mensen. Het lijkt misschien een open deur, toch herkennen we allemaal wel het gezelschap van iemand die ons meer energie kost dan dat het ons oplevert. Zoals vrolijkheid, optimisme en moed van een ander aanstekelijk werken, geldt dat ook helaas voor somberheid, pessimisme en angst. Als je merkt dat je energieniveau laag is, omring je dan bewust met mensen die je batterij opladen.

Creëer een heilige plek

Nu je weer meer binnen bent – en ook misschien meer naar binnen gaat keren – is het fijn om een plek te hebben helemaal voor jezelf. Waar je de stilte kunt opzoeken en tot rust kunt komen. Dat kan een fijne stoel zijn met uitzicht op de tuin, een tafeltje waarop je fijne persoonlijke herinneringen verzamelt, of zelfs een compleet altaartje: als het jou maar een prettig en veilig gevoel geeft. Steek kaarsjes aan, brand je favoriete wierook of etherische olie, haal rustig adem en laat je zintuigen tot rust komen.

Meer over Eucerin UreaRepair Plus

Eucerin UreaRepair PLUS is klinisch en dermatologisch getest. Daarbij bevestigen onafhankelijke dermatologen dat Urea hét ingrediënt is voor het verzorgen van de droge huid en symptomen van een droge huid doet verminderen. De PLUS in de productnaam verwijst overigens naar de toevoeging van Ceramide-3, NMF’s en Gluco-Glycerol – naast Urea. Gezamenlijk zorgen deze ingrediënten ervoor dat je huid nog beter gehydrateerd wordt, dan wanneer er alleen maar Urea is toegevoegd als ingrediënt.

Wil je weten welk Eucerin UreaRepair PLUS product – en welke concentratie Urea (5%, 10% of 30%) – het beste bij jouw huid past? Laat je adviseren door de experts van Eucerin – al meer dan 25 jaar ervaring met Urea in cosmetica. Dit product is zowel bij de apotheek als online apotheek verkrijgbaar.

Volgend artikel
Slapen als een roos: 5 fijne rituelen voordat je naar bed gaat  
Slapen als een roos: 5 fijne rituelen voordat je naar bed gaat