Terug naar overzicht

Als je zin hebt in een ode aan de liefde: ga deze film zien

Categorie
Fotografie
Tekst: Dorien Vrieling
Als je zin hebt in een ode aan de liefde: ga deze film zien

Dit boek leidt je naar een leuker leven op een luchtige en praktische manier

Als je Jelle Hermus van Sochicken.nl mag geloven, is geluk iets wat je op een heel praktische manier kunt bereiken. Gewoon door de juiste stappen te zetten. Zijn boek ‘Steeds leuker’ is een luchtig en relativerend handboek voor, inderdaad, een leuker leven.  Jelles tips en inzichten lijken op het eerste gezicht soms rechttoe-rechtaan, maar er zit vaak meer achter dan je in eerste instantie dacht. En tips als: ‘Haal de kerstlampjes uit de klit’ (een metafoor voor het ontwarren van je gedachten) maken in ieder geval vrolijk.

Jelle Hermus, ‘Steeds leuker – schrap de ellende en ontdek de korte route naar een leuker leven.’ Kosmos Uitgevers

Vanaf nu heb je elke eerste zondagmiddag van de maand iets leuks te doen

Zondagmiddag, vier uur: is er een beter moment om iets gezelligs te gaan doen in de stad? Cabaretiers en theatermakers Oscar Kocken en Patrick Nederkoorn presenteren dan hun talkshow Zzzzzondag!, waarin ze praten met inspirerende mensen – van wetenschappers en politici tot kunstenaars en uitvinders. Misschien ken je Oscar en Patrick van Zomaargasten op theaterfestival De Parade, waar ze vol enthousiasme in gesprek gingen met ‘100% onbekende Nederlanders’. Dat enthousiasme nemen ze mee in hun talkshows. In de eerstvolgende editie ontmoeten ze onder meer Imara Limon, conservator bij het Amsterdam Museum en door de Volkskrant verkozen tot ‘Bruggenbouwer van 2018’. Meer over de gasten vind je hier.

Zondag 4 februari (en elke volgende eerste zondag van de maand) in de Stadsschouwburg Utrecht, entree 5 euro.

Dit zijn de mooiste verhalen over een van de meest fascinerende landen ter wereld

Tenzin Dickie groeide op in Tibet, maar woont al jaren in Amerika. Ze is gek op de verhalen van Tibetaanse schrijvers, en omdat ze het zo jammer vond dat de rest van de wereld hun vertelkunst nauwelijks kent, stelde ze een bundel samen met de mooiste verhalen uit het land. Boeddhisme en ballingschap zijn twee onderwerpen die er vaak in terugkomen, maar de verhalen geven een veel breder beeld van Tibet.  Ze bewegen zich, zoals Tenzin zegt, in de ruimte tussen traditie en de moderne tijd.

Tenzin Dickie (samenstelling), ‘Oude demonen, nieuwe goden – Tibetaanse verhalen’. De Geus

Deze aanstekelijke ode aan de liefde in al zijn verschijningsvormen moet je zien

Toen de piepjonge filmmaker Frans Weisz begin jaren zestig het boek in handen kreeg, wist hij meteen: hier ga ik ooit een film van maken. Meer dan vijftig jaar later is Het Leven is Verrukkulluk eindelijk in de bioscoop te zien. De liefde die Weisz toen al voelde voor het verhaal van Remco Campert zit in alle vezels van de film. Het is een vlechtwerk van verschillende liefdesverhalen – van jonge liefde tot jarenlange liefde en oude liefde die weer opbloeit. Een aanstekelijke film, waarvan je zin krijgt om (opnieuw) verliefd te worden.

Het Leven is Vurrukkulluk is nu te zien in bioscopen en filmhuizen door heel Nederland.

Door anderen gelezen