Dit zijn dé 7 redenen om gauw een dagje naar Breda te gaan

Dit zijn dé 7 redenen om gauw een dagje naar Breda te gaan Dit zijn dé 7 redenen om gauw een dagje naar Breda te gaan Dit zijn dé 7 redenen om gauw een dagje naar Breda te gaan

Op de een of andere manier is de sfeer in de zuidelijke steden altijd net even anders. Warmer, gemoedelijker. Dat voel je meteen wanneer je het centrum van Breda in wandelt, met zijn fijne boetiekjes, musea, gezellige eettentjes èn een bijzonder rustiek hofje.

Lekker lunchen en interieurinspiratie opdoen bij Puick

Puick is zo’n plek die je in een andere stad niet een-op-een zo tegenkomt. Je kunt er heerlijk koffie drinken en lunchen (op de kaart staan fantasierijke gerechtjes zoals shakshuka, Libanees platbrood met gegrilde aubergine, rijstvellenwrap met sushi), maar ook iets leuks voor je interieur vinden. Alles is namelijk te koop, van de banken tot de lampen en interieur-accessoires.

Veemarktstraat 56

Zelf de lekkerste vega(n) gerechtjes uitkiezen van het buffet bij Loff

Ken je dat: je hebt iets besteld dat op de kaart heerlijk leek, maar wanneer je eten geserveerd wordt blijkt dat het gerecht van je vriend of vriendin er veel lekkerder uitziet. Bij Loff overkomt je dat niet, want je kunt je eigen gerechtjes uitkiezen van het buffet. Alles is vegetarisch of vegan en 100% biologisch.

Wilhelminastraat 15

Eigenzinnige accessoires ontdekken bij Noos31

Zo’n eigenzinnige zaak waar je nooit weet wat je er vandaag zult tegenkomen, dat is Noos31. Je vindt er bijzondere items voor je interieur, zoals plantjes, handgemaakte geurkaarsen, die mooie tegeltjes van StoryTiles, porseleinen klokken in pastelkleuren, maar ook kleding en sieraden.

St Janstraat 25

Leer de stad van een andere kant kennen in het Stedelijk Museum

Als je snel bent, kun je in het Stedelijk Museum Breda nog net de tentoonstelling ‘Wonderlijk weefsel’ gaan bekijken, die gaat over mystiek en verwondering (tot en met 10 februari). Waar verwonderden we ons in de 18e eeuw over, en waarover nu? In de bijzondere expositie worden ‘de wereld van God’ en ‘de wereld van Google’ aan elkaar gelinkt. Maar welke tentoonstelling er ook te zien is, het museum is eigenlijk altijd wel de moeite waard, al was het maar vanwege de vaste collectie die je de stad Breda beter doet leren kennen.

Boschstraat 22

Even niks: duik de stilte in op het Begijnhof

Tijdens een dagje in een vreemde stad is het altijd fijn om ook even een rustpunt te hebben. In Breda moet je daarvoor op het Begijnhof zijn: een eeuwenoude hof vlakbij de binnenstad, waar vroeger de begijnengemeenschap was (een soort kloosterorde). Het is er alsof de tijd sinds de dertiende eeuw, toen de hof gesticht werd, heeft stilgestaan.

Catharinastraat 45

Ontbijten met wentelteefjes wanneer je maar wilt bij Yirga

Een huiskamer in de stad, dat is wat Yirga wil zijn – en zo voelt het er inderdaad. In de ruime, lichte lunchroom schenken ze goeie koffie en je kunt er de hele dag ontbijten, bijvoorbeeld met wentelteefjes (!), pancakes met vanillecreme, honing en bessen of yoghurt met granola en vers fruit.

Sint Annastraat 19c

Alles uit de fifties, sixties en seventies bij Vintage Vedette

Een beetje stad heeft een goeie vintagezaak, en in Breda is dat Vintage Vedette. Vooral als je houdt van kleding, meubels en accessoires uit de fifties, sixties en seventies kun je er je hart ophalen. Niet alles is trouwens tweedehands: Vintage Vedette verkoopt ook plantjes en illustraties.

Haagdijk 24

Volgend artikel
Leer milder te kijken naar je eigen falen op dit festival (waar ook nog gelachen mag worden)
Leer milder te kijken naar je eigen falen op dit festival (waar ook nog gelachen mag worden)