Terug naar overzicht

Baby op komst? Dit zijn de liefste, mooiste en meest duurzame cadeautjes voor de mama

Categorie
Tekst
Dorien Vrieling
Baby op komst? Dit zijn de liefste, mooiste en meest duurzame cadeautjes voor de mama

Waar maak je een mommy-to-be nu echt blij mee? We zetten de mooiste cadeautjes voor moeder en kind voor je op een rij. 

Dit dagboek is later weer een prachtig cadeau voor zoon of dochter zelf

Vaak richten babydagboeken zich alleen op het eerste jaar, maar in het ‘Dagboek voor mijn dochter’ / ‘Dagboek voor mijn zoon’ kun je het leven van je spruit gedurende de eerste tien jaar bijhouden. Een prachtig cadeau om later aan je zoon of dochter te geven.

Dagboek voor mijn dochter / Dagboek voor mijn zoon. Elma van Vliet, uitgeverij Lannoo

Heerlijk zacht zijn ze, deze vegan baby skin care producten

Verzorgingsproducten moeten zacht zijn voor de babyhuid. Dat is de vegan baby skin care collectie van het Nederlandse merk The Gift Label zeker: alle producten zijn gemaakt van plantaardige ingrediënten en hypoallergeen. Zachter kan bijna niet. Er is een baby body oil, een shampoo, een body wash en een home spray.

Elk onderdeeltje van deze hanger heeft een betekenis

Elk bedeltje en elke edelsteen van de geboortehanger die Noomi van Gelder voor Happinez ontwierp, heeft een betekenis. Er zijn twee versies: eentje met een paarse amethist, die staat voor innerlijke rust en evenwicht, en eentje met een roze rozenkwarts, die het hart en de liefde symboliseert. Een cadeau dat blijft. Je vindt ‘m in de Happinez webshop.

Om de foto’s van je baby op te leuken: deze kartonnen leeftijdsblokjes

Misschien kende je de ansichtkaartjes van Milestone al waarmee je de foto’s van je baby kunt dateren: je legt ze naast je kindje voor je de foto neemt. Nu zijn er ook geïllustreerde leeftijdsblokjes, waarmee je het aantal maanden kunt aangeven. Onder andere te koop bij Kleine Giraf.

Bijzonder voor boven de wieg: deze mobile van porselein

Er zijn oneindig veel leuke spulletjes voor baby’s te koop, maar een mobile voor boven de wieg blijft toch wel een van de mooiste cadeautjes. De Chinese Jie Chen maakt in haar Eindhovense atelier een heel bijzondere variant, gemaakt van porselein. De figuurtjes maken een bijzonder geluidje als ze tegen elkaar aan tikken. Ze zijn te koop via Etsy.

Deze producten maken het nog fijner om thuis met de baby te cocoonen

In de eerste maanden na de bevalling kan een kersverse moeder af en toe wel wat extra’s gebruiken. ‘Self-care’, noemen ze dat bij Rock your World. Het merk heeft zes lijnen met producten om jezelf mee te verzorgen: pillow sprays (om je kussen een lekkere geur mee te geven), aura sprays (voor in het hele huis) en kristallen. Ze zien er ook nog eens hebberigmakend uit.

Door anderen gelezen